IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q1 ще има две „горещи” версии

Дизеловата S Q1 и бензиновата RS Q1 ще разчитат на 231 и 310 к.с. съответно

Audi Q1 ще има две „горещи” версии

Новият кросовър Audi Q1, който трябва да излезе на пазара догодина, ще се предлага и в две „напомпани” версии - S Q1 и RS Q1. Това съобщава изданието Automobile, според което двете модификации ще се появят година след стандартния модел.
Audi Q1 ще има две „горещи” версии
Audi SQ 1 ще получи 4-цилиндров дизелов двигател 2,0 TDI с две турбини, като мощността му ще достигне 231 к.с. Топ версия Q1 RS ще разчита на 2,0-литров TFSI бензинов мотор, който ще развива 310 к.с. и 379 Нм въртящ момент.

За новия кросовър се знае, че ще бъде на платформата MQB, чиито размери могат да бъдат намалени. Като габарити кросовърът ще се доближава до Audi A3, като именно от него ще получи гамата си двигатели. Базовата версия ще бъде с предно предаване, а системата за задвижване на четирите колела quattro ще се предлага срещу доплащане.

Екстериорът на новия модел се разработва от новия шеф дизайнер на Audi – Марк Лихте, който създаде Volkswagen Golf VII. По негови думи, автомобилът ще бъде ориентиран предимно към млади купувачи, като външният му вид ще се доближава до показания на автосалона в Париж през есента концепт Crossline Coupe.

Снимка: Audi

Тагове: audi a1 audi rs q1 audi a q1
0 от 500