IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци правят хиперкола с 1700 к.с.

Машината на Lyons Motor Car ще може да развива 466 км/ч

Американци правят хиперкола с 1700 к.с.

Американската компания Lyons Motor Car, основана от графичния дизайнер Кевин Лайънс, ще представи на автосалона в Ню Йорк през април прототип на хиперкола с името LM2 Streamliner. Машината ще получи двигател с мощност 1700 к.с., което ще позволи развиването на максимална скорост от 466 км/ч.
Американци правят хиперкола с 1700 к.с.
Новият модел ще представлява купе със средно разположение на двигателя и със система за задвижване на четирите колела. Автомобилът бъде направен изцяло от карбон, а изпускателната система ще бъде от титан.
Американци правят хиперкола с 1700 к.с.
Автомобилът ще бъде задвижван от 8,2-литров туин-турбо двигател с 8 цилиндъра, дело на калифорнийската фирма Nelson Racing Engines. Той работи в комбинация със 7-степенна секвенциална скоростна кутия Graziano.
Американци правят хиперкола с 1700 к.с.
От 0 до 100 км/ч хиперколата ще ускорява за 2,2 секунди, а до 160 км/ч – за 4,1 секунди. Разстоянието от ¼ миля, на което се състезават драгстерите, ще се изминава за 8,8 секунди, като това няма да бъде най-мощната модификация на машината. Предвижда се и пускането на версия с 2500 к.с., както и на такава, задвижвана с електричество.
Американци правят хиперкола с 1700 к.с.
Купето ще получи специални сензори вместо дръжки на вратите, а три видеокамери ще заменят стандартните огледала. В салона ще има 16-инчов сензорен дисплей вместо централна конзола, от който ще се управляват всички функции. Предвидените за колата джанти са 21-инчови.
Американци правят хиперкола с 1700 к.с.
Всеки един автомобил ще се сглобява на ръка по индивидуална поръчка, като ще струва не по-малко от 1 млн. долара. Според Кевин Лайънс, вече има сериозен интерес към творението му от страна на няколко много известни личности. Сред тях са световен шампион по бокс и бивш телевизионен водещ, чиито имена засега не се разкриват.

Снимки: Lyons Motor Car

 

Тагове: lyons motor car
0 от 500
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Знайко Всезнайков ( преди 9 години )
    Само аз ли не виждам начин тази кола да се охлажда??? Мазна е като пи'ката на гаджето
  • #13
    2 rate up comment 3 rate down comment
    raptor ( преди 9 години )
    Трябва да се види как ще изглежда на живо... Доста екстремна визия! На мен ми харесва за сега. Фантастика си е...
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    super tehnoligii i pokazateli sabrani pod karbonov legen s dnevni svetlini,mnogo rqdko veche mojem da sreshnem dizain i moshnost na edno mqsto,dano dizaina e prodiktuvan ot funkcialnosta,ama dori taka da e pak mojeshe da e po dobre
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Макар,че това са само виртуални варианти,пак прозира отдолу някое Ламборгини,в случая май че Диабло.
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 9 години )
    Хубави технически данни,обаче има едно "ЩЕ" !
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    110 ( преди 9 години )
    Право в десетката - снегорин на 100%.
  • #8
    11 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    последните години много се развиха комп.системи за проектиране - CAD/CAM системи. и взеха да се упражняват кой каква кола ще нарисува. това е поредната глупост. то ако ставало така...
  • #7
    14 rate up comment 0 rate down comment
    fsb ( преди 9 години )
    е то брато има ли къде да караш повече от 10 мин с 400? :)) освен това имаше един лаф - няма опасност да скъсаш гумите на бугати на макс скорост, защото ти трябват 15 мин каране така, а бензина ти свършва за 10 мин на макс скорост... :)
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Попрекалили с футуристиката на дизайна, но техническите характеристики са направо брутални. А нямам търпение да чуя какви ще са характеристиките на двигателя с 2500к.с. Сравнения с Вейрон е рано да се правят, но със сигурност знаем, че новия Вейрон ще годи 450км.ч. скорост и ще е с 1500к.с. а това тук ако е с хиляда коня отгоре, ще е брутално, вероятно ще вдига 600км.ч. ако изобщо има гуми, които да могат да издържат такава скорост. Вейрон препоръчват не повече от 10мин. да се кара с над 400км.
  • #5
    19 rate up comment 2 rate down comment
    М ( преди 9 години )
    Не съм от коментиращите... ама това е адски грозно бе хора :)