IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросовърът BMW X7 ще получи двигател V12

Цените на луксозния всъдеход ще стартират от 130 000 евро

Кросовърът BMW X7 ще получи двигател V12

Новият 7-местен кросовър на BMW - X7, ще получи би-турбо мотор V12. Това съобщава испанското издание Motor, което публикува подробности за бъдещия модел на базираната в Мюнхен компания.
Кросовърът BMW X7 ще получи двигател V12
При този модел BMW за първи път ще стикова своя V12 мотор със системата за задвижване на четирите колела. Очаква се обаче технологията да бъде различна и да предлага възможност за изключване на предната ос.

Моделът ще бъде изграден на платформата CLAR, която ще дебютира при следващо поколение на BMW 7-Series. Бъдещият Х7 ще бъде доста близък до всъдехода на Rolls-Royce, който също се разработва от известно време. Не е изключено и моделът на британската марка да използва същата архитектура, въпреки твърденията, че за него е разработено напълно оригинално шаси.

Според информацията баварците искат бъдещият Х7 да не се разглежда като всъдеход, а като голям семеен кросовър с пълноценен трети ред седалки. Очаква се базовата версия да струва около 130 000 евро (за сравнение X5 в Германия е оценено на 54 000 евро), като тя ще бъде оборудвана или с 6-цилиндров дизел с обем 3,0 литра и 3 турбо-компресора, или с модернизиран би-турбо бензинов V8.
Кросовърът BMW X7 ще получи двигател V12
Очакванията са BMW X7 да дебютира не по-рано от края на 2017 или началото на 2018 г. Моделът ще се произвежда в завода в Спартенбърг (САЩ), като компанията предвижда годишен тираж от 45 000 автомобила.

*Неофициални снимки: Теофилос Чин

Тагове: bmw x7
0 от 500