IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche готви два екстремни модела

Германците пускат Boxster Spyder и Macan GTS

Porsche готви два екстремни модела

След дебюта на купето Porsche Cayman в най-мощната версия GT4 появата на аналогична модификация на роудстъра Boxster бе само въпрос на време. Освен него обаче германският производител подготвя и още по-мощен вариант на кросовъра Macan, твърди Autoblog.
Porsche готви два екстремални модела
Най-екстремната версия на откритото Porsche Boxster ще получи добавка Spyder към името си. По този начин тя ще стане идеологичен наследник на модела Boxster Spyder от предишното поколение, който се появи през 2009 г. Сега обаче разликата между версиите Boxster S и Boxster Spyder ще бъде още по-впечатляваща.

Ако Spyder от 2009 г. бе само с 14 к.с. по-мощен от стандартния роудстър, сега тази разлика достига 45 к.с. Това ще стане факт благодарение на 3,8-литровия двигател от Porsche Cayman GT4, който разполага с 385 к.с. Освен него новата модификация ще получи пренастроено окачване, олекотена каросерия и спирачната система на най-мощните модификации на Porsche 911.

За намаляването на теглото на роудстъра важна роля ще изиграе и отказа от механизма за сваляне на покрива. На Spyder от 2009 г. мекият покрив се сваляше на ръка, като тази система ще бъде използвана и сега.

Що се касае до кросовъра Porsche Macan, той ще получи традиционната добавка GTS. Засега не се знае на какъв мотор ще разчита тази модификация, като от него ще зависи къде ще бъде разположен модела в гамата на марката. Например, при Porsche Cayenne вариантът GTS се намира между версиите S и Turbo.

Очакванията са Macan GTS да получи същия мотор, който и Macan S, но мощността му да бъде увеличена от 340 на 360 к.с. Тогава тази версия ще се разположи между S и Turbo, както при Cayenne. Има и друг вариант – Macan GTS да се разположи най-високо в гамата на модела, като мощността на агрегата му бъде 420 к.с. Това ще е с 20 к.с. повече от Macan Turbo.

Снимка: Porsche

0 от 500