IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пазарът в Русия се срина с 38% през февруари

Анализаторите прогнозират, че това е само началото

Пазарът в Русия се срина с 38% през февруари

Едва 128 298 нови автомобила са продадени в Русия през февруари, съобщава Automotive News. Обемът на продажбите е намалял с цели 38% в сравнение със същия месец на миналата година, когато в страната са реализирани 206 526 нови коли.
Пазарът в Русия се срина с 38% през февруари
Автосалон в Красноярск, Сибир. Снимка: Ройтерс

Продажбите на автомобили се сринаха, също като крехката икономика на Русия, пише изданието. Пазарът на нови автомобили през януари отбеляза спад с 24 на сто, а за първи два месеца на годината намалението е с близо 32%.

"Пазарът навлиза в много труден етап, като февруари е само началото. Следващите няколко месеца ще бъдат изключително предизвикателни за индустрията, когато се очаква пазарът да удари дъното", каза Йорг Шрайбер, председател на Асоциацията на автомобилните производители.

Той предвижда, че продажбите на нови автомобили в Русия ще намалеят с около 24% през тази година, докато според анализаторите на PricewaterhouseCoopers сделките ще бъдат с 25-35 на сто по-малко спрямо 2014 г.

Ситуацията на пазара в Русия се отрази на бизнеса на всички големи автомобилни компании, като най-сериозно пострадаха продажбите на GM, Ford и PSA.

При американските концерни GM и Ford спадът в продажбите през февруари достига 78%, докато реализациите на френската PSA Peugeot-Citroen се сринаха с цели 83%.

Най-голямата автомобилна компания в Русия AvtoVAZ-Renault-Nissan отбеляза намаление с 31%. Сходен е и спадът при втория по-големина производител - Volkswagen Group. Третият в класацията по продажби Hyundai записва намаление от 4,8%, а четвъртитият и петият - Kia и Toyota - приключват месеца с намаление 5,6 и 37 на сто съответно.


0 от 500
  • #51
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Raptor ( преди 9 години )
    До анонимен - кажи ми как виждаш България да умори някой от глад? Или Германия например? Това го могат ексклузивно американците и евентуално Англия и Франция, ако много се примолят на САЩ! Голям си разбирач!
  • #50
    2 rate up comment 2 rate down comment
    раптор ( преди 9 години )
    Не знаеш какъв щеше да е света без Руснаците и САЩ! Мога да ти кажа обаче едно нещо със сигурност - България нямаше да съществува! Благодарение на Русия тя съществува! И не само заради едничката освободителна война, ами заради предишните 10 войни, които Русия е водила срещу Османската империя!
  • #49
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В днешно време няма нужда, някой да бъде смазване бе деца.Достатъчно е да го умориш от глад докато те лае от собствената си колиба.
  • #48
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Илко ( преди 9 години )
    Американосите са забравили , че много по-велики от тях , бяха смазани от Русия! Французи и Немци разбраха , че боят свършва вв тяхната столица!
  • #47
    1 rate up comment 2 rate down comment
    С 2 думи ( преди 9 години )
    Светът щеше да е едно много по-добро място ако не съществуваха САЩ и Русия!
  • #46
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Нямаше да пиша повече, но прочетох една голяма клевета.Къде съм казал, че е нямало Турско робство?Хайде да не ми се приписват думи, които не съм писал!
  • #45
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Кодошо ( преди 9 години )
    Пак ли наш Дошко бе!? Че той ни е най-видния политолог - особено като седне да ги бистри на чашка шльокавица в селския хоремаг! Ха ха ха!
  • #44
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Историк ( преди 9 години )
    "Русия е една непродуктивна нация, която без право контролира почти 1/6 от световната територия в рамките на нейните граници" - Дж.Маккейн, сенатор от САЩИдиотщини като горната са се случвали 4-5 пъти в последните 200-300години - Финландия, Швеция, Наполеон, Хитлер и т.н.И всички знаят как са завъривали... Лошото е, че сега май светът ще свърши.
  • #43
    4 rate up comment 3 rate down comment
    До Дошо3 ( преди 9 години )
    Та около 12 трилиона (в книжа) от американския дълг е в ръцете на Китай, после Япония - около 4-5, Германия - 4, и т.н. до Русия с около 2 трилиона долара в американски ценни книжа!Я сега си представи какво се случва с тази т.нар. "люлка демокрацията" (или по-скоро на световната кражба) САЩ, ако напр. Китай и Русия си поискат разкешване на дълга???За това Бжежински, Рокфелер та дори и Кисинджър говорят за " много общи черти в световната обстановка през 1939г и 2015г ....
  • #42
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До Дошо3 ( преди 9 години )
    И да те светна за причината, щото както е казал Клаузевиц: Войната е продължение на политиката с други кредства:Сега реват, че Гърция имала мега-страшен дефицит - при брутен продукт от малко над 300млрд. евро "страшния" дефицит бил малко над 280млрд.В същото време САЩ при брутен продукт около 15 трил долара имат дефицит от над 21 трилиона!!Голяма част от този дефицит е покрит с т.нар държавни ценни книжа, които при представяне следва незабавно плащане... или поне би трябвало.