IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Десет абсурдно практични автомобилa

Машини, притежаващи качества, за които мнозина не подозират

Десет абсурдно практични автомобилa

Има автомобили, които на пръв поглед не изглеждат никак практични. Това обаче не е точно така. Затова ви предлагаме списък от 10 автомобила, притежаващи качества, за които мнозина не подозират.

Honda Element
Десет абсурдно практични автомобили
Това съвсем не голям всъдеход, което обаче не пречи на хората да поставят в багажника му дори мотоциклети. Номерът е в това, че задните седалки се прибират, а предните могат да се превърнат на практика в креват. Това помага и за по-лесното измиване на вътрешността на автомобила, когато се наложи. Изобщо истинска Honda.

Saab 95 Wagon
Десет абсурдно практични автомобили
Този 4,2-метров фургон официално разполага със 7 места. А ако се прояви малко вариативност и се пренебрегнат мерките за безопасност, то в автомобила могат се вместят 10 души. Не бива да се пренебрегва факта, че този модел се появява през 60-те години на миналия век, когато само Saab може да си позволи подобно нещо.

McLaren F1
Десет абсурдно практични автомобили
Повечето хора си спомнят за McLaren F1 не само заради впечатляващите му качества и божествения стил, но и заради "умния" багажник, разположен отпред и от двете страни на автомобила. На практика неговият полезен обем е колкото на съвременен Ford Fiesta. Прибавете трите отделни седалки и ще видите, че едва ли има по-добър начин да повозите двама приятели с техния багаж със скорост от 368 км/ч.

Ferrari FF
Десет абсурдно практични автомобили
Ако имате достатъчно пари, то Ferrari FF е най-добрият компромис, който можете да направите. Задвижване на четирите колела, четири седалки, огромна задна врата и V12 двигател с 660 к.с., който е комбиниран със скоростна кутия с два съединителя. Никой не вярваше, че именно Ferrari ще направи подобен модел, но това стана.

Pontiac Aztek
Десет абсурдно практични автомобили
Добре познатият победител в почти всички класации за най-уродлив автомобил се оказва крайно практичен, благодарение на интегрираната в багажника му брезентова тента (опция), която се изважда и се превръща в голяма палатка.

Citroen Traction Avant

Десет абсурдно практични автомобили
Какво практично може да има в един 80-годишен автомобил, ще попита някой. Отговорът е - Traction Avant, изпреварил времето си автомобил, благодарение на което моделът се запазва без промени в продължение на 25 години. През 1934 г. седанът предлага предно предаване с хидравлични спирачки на четирите колела, кормилна рейка, независимо окачване, плосък под, комфортни седалки, отличен обзор пред водача, полезни ниши за различни вещи и най-важното - изключително надежден двигател с разположени отгоре клапани.

Папамобил
Десет абсурдно практични автомобили
Мнозина ще си помислят, че разположението на голяма стъклена кутия в задната част на Mercedes-Benz е напълно безумна идея. Но я си помислете как вместо Папата на Рим превозвате, например, хладилник.

Mini Moke
Десет абсурдно практични автомобили
Нито една друга машина не съчетава толкова добре практичността с удоволствието от шофирането. Ако искате да прекарате дълъг товар, проста махате задните седалки. Искате висок товар - махнете покрива. Освен това този автомобил може да се кара на състезания на писта, на оф-роуд терен и дори на плажа. Предлага отлична управляемост, благодарение на ниския си център на тежестта, като в същото време е лек и може да се пренесе на ръце. Двигателят му е елементарен, частите са евтини. И най-важното всеки Moke е различен от останалите.

Peel P50
Десет абсурдно практични автомобили
Покажете поне още един автомобил, с който можете да влезете в тоалетната.

Chevrolet Corvair
Десет абсурдно практични автомобили
И все пак отговорът на големия въпрос относно това кой е най-практичният автомобил е Corvair. Защото е пикап...
Десет абсурдно практични автомобили
Фургон.
Десет абсурдно практични автомобили
Седан.
Десет абсурдно практични автомобили
Кабриолет.
Десет абсурдно практични автомобили
Спортно купе.
Десет абсурдно практични автомобили
И разбира се, комби.

Снимки: Производителите

 

0 от 500
  • #14
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Един там до ХОНДА!? ( преди 9 години )
    Да колега, ХОНДА.Хората са ти написали, че може да качиш в нея мотоциклет.Един приятел е моторист и товари мотора си в Рено Еспейс като сваля седалките му и остава само предните а на това чудо седалките се прибират в пода.Има хора, които наистина биха оценили това качество.А на миенето с маркуча кое му е лошото?Товариш я и после ако е мръсно направо хващаш маркуча без много, много да му мислиш.Според мен това си е предимство.
  • #13
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Стефан ( преди 9 години )
    Статията е за странни автомобили, не е за масовите шкоди и фиести. Не че има нещо лошо в тях, разбира се.И все пак това, което ми прави най-голямо впечатление: защо никоя съвременна кола не изглежда като Ситроена. Калниците, кръглите фарове, праговете. Мамка му, красиво е! Страхотен стил имат тези коли от 30-те
  • #12
    8 rate up comment 2 rate down comment
    шевролет ( преди 9 години )
    шевролет ку.рвар
  • #11
    7 rate up comment 4 rate down comment
    мнение ( преди 9 години )
    до автора: какво ни показваш 5 американски *** и казваш, че е една кола- шевролет глоквар ! все едно да покажеш голф и да кажеш, че става на ауди тт и битъл и октавия и сеат толедо- че всичките са една и съща кола!!!освен хондата, няма нито един "много" практичен автомобил!!
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    honda-ta ne6to ne me radva lakomiqta na US dvigatelq...ina4e e mnoooo silno popadenie v edna ina4e izsmukana ot prustite statiq!
  • #9
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В София има Хонда елемент и то не една. Лично много ми допадат с различната си и забавна форма. Макларъна... страхотна кола.Колкото до Ферари, имам позната, брат и има Ферари, каза че трябвало често да ходи до Гърция за инспекция, не си спомням колко беше точно, но ме учуди съвсем малкия пробег, нещо като на всеки 3/5 хиляди км.
  • #8
    14 rate up comment 4 rate down comment
    ASD ( преди 9 години )
    Не виждам най-продаваната кола в света костенурката на WV и малкото им микробушче станало емблема на хипи движението. Пък и трабанта е доста практичен, това е един от първите автомобили изградени от композитни материали.
  • #7
    28 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Папамобила моето дете не е сериен автомобил, а е преработен такъв и то забележи специално за една единствена личност. Не знам какво прави тук този папамобил, но определено не му е мястото, защото е практичен, но не за много хора, а за едно лице. Все едно някой луд да си мие зъбите с четаката за тоалетна и някой журналист да каже, че четката за тоалетна е практична за миене на зъби, защото еди кой си си ги мие с нея. Ако се съгласиш и аз ще се съглася, че папамобила е практична кола.
  • #6
    6 rate up comment 11 rate down comment
    До Практикант ( преди 9 години )
    И от коя разновидност точно нямат немски автомобили.Имат от всяка една разновидност и при това със рекордни продажби.Да не говорим че Папамобила е Мерцедес и пресъства в класацията.А това че не присъства в статията е заради човека който я е писъл защото е помостол неговите фаворити.
  • #5
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немските каручки са в категорията АБСУРДНО непрактични.Само да попитам феновете им:Има ли живот извън сервиза?