IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz Vision-e има разход от 3 л/100 км

Хибридният бизнесван е алтернатива на флагмана S-Class

Mercedes-Benz Vision-e има разход от 3 л/100 км

Mercedes-Benz представи в Женева своя концептуален модел Vision-e. Моделът представлява предсерийна версия на хибридния бизнес ван V-Class, оборудвана с нови и доста скъпи опции.
Mercedes-Benz V-ision-e дава разход от 3 л/100 км
Очакванията са машината да се превърне в една алтернатива на флагмана на марката на производителя от Щутгарт - S-Class. Ванът разчита на същия хибриден агрегат, с който е оборудван и показания на същото изложение седан Mercedes-Benz C350e.

Под капака на машината е поставен бензинов турбо-двигател с обем 2,0 литра, който развива 211 к.с. и 350 Нм въртящ момент. А в корпуса на 7-степенната автоматична трансмисия е интегриран 90-киловатов електромотор, който се захранва от комплект литиево-йонни батерии с капацитет 13,5 кВт/ч.
Mercedes-Benz V-ision-e дава разход от 3 л/100 км
Общата мощност на хибридния агрегат е 333 к.с. и 600 Нм, което позволява на Vision-e да ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди и да развива максимална скорост от 206 км/ч. На теория средният разход на гориво е 3,0 л/100 км, а нивото на вредни емисии СО2 - 71г/км.
Mercedes-Benz Vision-e дава разход от 3 л/100 км
Машината предлага 4 режима на работа - Hybrid, E-Mode, E-Save и Charge, като само на електричество може да измине 50 км.

Най-впечатляващ обаче е интериорът на вана. Той предлага бяла кожа, под от орехово дърво и две "царски ложи", както наричат от компанията двете кресла за пасажерите. Те могат да се регулират и наместват в различни посоки, като се превръщат дори в легла.
Mercedes-Benz Vision-e дава разход от 3 л/100 км
Освен това автомобилът има панорамен покрив с две секции, специални подвижни столове, розетки за зареждане, места за таблети и лаптопи, и др.


 

Тагове: mercedes-benz vision-e
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Mовечето хора не постигат заводския разход и дfри в някой случаи той е 100% по-висок от давания от производителя. Причините са основно две. Първата е че производителите предлагат моделите си със специални гуми с ниско съпротивление и то само при най-високите пакети. При базовите версии тези гуми отцъстват и са много рядко поръчвана екстра а след износването им, рядко собственика си купува отново такива гуми, защото те са двойно по-скъпи. Втората причина е че караме автомобилите си на кратки растояния 4-5 километра до работа и след 8 часа още толкова, за да се приберем. Само, че тогава колата е студена и разхода си е направо двоен при студен двигател. Производителя обаче дава разход при хубаво загрял при 90 градуса двигател.
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Масло, масло 3/100
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    борислав ( преди 9 години )
    3/100 разход на течност за чистачките или за миене на фаровете-сигурно това споменават в статията и то на теория.
  • #7
    6 rate up comment 7 rate down comment
    пацо ( преди 9 години )
    Като караш Мерцедес последното нещо което те интересува е разхода. 2-3литра разлика. за 30к км това са да речем 1000 литра повече което е 2000 евро на година. За скъсаняците може и много да е, но този които си е взел Мерцедес го боли фара.
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако реалният разход на гориво е 3/100 е ок работата, но смятам, че реално разхода е х3. Както и да го въртят, както и да го сучат, накрая истината излиза наяве. Точно същата марка ги бяха осъдили в САЩ за лъжлив разход, който никой, по никакъв начин не може да постигне с каране. Правеха тестове и не можаха дори да се доближат с няколко литра до разхода който са дали. От тогава МБ пишат приблизителен разход на гориво в рекламите си. Абе погледнете, има класация кой най-много лъже в разхода!
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    обикновен шИфИор. ( преди 9 години )
    значи правиш кола с много яки батерий, после забиваш един двицилиндров мотор и казваш, ето нашата кола гори 1.5л на 100. да ама дали си заслужава за 3 или 4 литра по малко да се изръсваш луди пари за тази кола, за която за ремонт и части вуобще не ми се мисли колко ще се бръкнеш, ако не дай си боже се слъчи нещо извун гаранцията. и колко години трябва да го караш, че да си на далавера, Мисля, че икономия и начална цена, пак не се вързва.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Ван ( преди 9 години )
    Тоя ван с 4 седалки... толкова ли не можаха да му сложат по-малко седалки? Унищожили са багажното простанство! Сега побира само куфар и чантата на кифлата. Като капак, на първия завой ще излетят, не са обезопасени!
  • #3
    26 rate up comment 4 rate down comment
    нула на сто ( преди 9 години )
    Дрън,дрън!А пък мойта кола за цялата зима не е изхарчила нищо.Тъй като въобще не е изкарвана от гаража.
  • #2
    20 rate up comment 5 rate down comment
    ебаси ( преди 9 години )
    какъв е тоя ван с 4 седалки само
  • #1
    26 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тез от ВАГ ли се заразиха с тези измамни разходи на гориво? Изостават обаче. ВАГ вече са им много 3/100 и преминаха на 1-2/100. След още малко време ще изкарат модели (концепти естествено, те други не изкарват), които връщат горивото. Колкото повече караш, толкова повече гориво имаш. Взел съм си една цистерна на село, докато не са се усетили другите тарикати и ще карам и ще си е пълня и ще продавам. Така сме ние феновете на ВАГ. Айде и МБ и БМВ и те да пущат такива модели! Изостават много...