IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър

Серийното Q60 ще се предлага в две модификации

Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър

Компанията Infiniti официално представи два концептуални модела по време на автосалона в Женева. Това са купето Q60 и кросовърът от премиум-сегмента Q30.
Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър
Концептуалното купе Q60, чиято серийна версия ще се появи в продажба в края на 2016 г., се позиционира като приемник на G37. На пазарите моделът на японците ще трябва да се конкурира с BMW M4, като ще се предлага в две модификации.
Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър
Стандартната ще разчита на 3,0-литров бензинов турбомотор, чиито динамични характеристики засега не се съобщават, но според представител на марката агрегатът осигурява „изключителна производителност”. Твърди се, че на серийната версия той ще развива 400 к.с. А на спортната модификация неговата мощност ще предлага 450 к.с.
Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър
Дължината на Q60 е 4690 мм, широчината – 1865 мм, а височината – 1370 мм. Външността на модела е сходна с тази на концепта Q80 и на показания неотдавна Q50 Eau Rouge, като от първия е взаимствана ниската стойка, а от втория – вентилационните отверстия на предните калници.
Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър
Освен това компанията демонстрира и концептуален кросовър от премимум-сегмента Q30. Той е с дължина от 4500 мм, като е построен на платформата с предно предаване, която е в основата на Mercedes-Benz GLA.

Моделът е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор със система за директно впръскване на горивото, който развива мощност от 200 к.с. Двигателят работи със 7-степенна автоматична скоростна кутия. А от Infiniti обещават, че серийната версия на кросовъра ще получи широка гама от задвижващи агрегати.
Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър
Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg

Тагове: infiniti q30 infiniti q60
0 от 500
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Людмил Марикостинов ( преди 9 години )
    Инфинити са ценени и обичани коли в САЩ защото са много надеждни здрави, и с непретенциозно сервизиране, имат висока остатъчна стойност на 2ричния пазар навсякъде по света и това може лесно да се провери, това говори доста за качеството на колите. Недостатък за европа е изключително малкия избор от задвижващи механизми, а тези които са за америка горят като ЗИЛове
  • #13
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Фрухти Фрухтев ( преди 9 години )
    Квото и да лайти в момента това единствения качествен Японски автомобил на премиум ниво, с индивидуален дизайн и адекватно задвижване ( благодарение на мерцедес ) Интериорите са странни но с качествени материали и изработка не характерните АЛА сапунерка интериорчета като на трошльота и хонда
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    фермера ( преди 9 години )
    Каква добра сделка-за нормални пари освен автомобил с екстри,да претежаваш и уникат.След 3години и 4 месеца и пробег 154к съм още по доволен.Оказа се че INFINITI EX30D e издръжлив СУВ с добро пътно поведение,комфорт и сигурност.Но иначе сте прави че рядко си обновяват моделите и сегашните FX и ЕХ са от 2008г
  • #11
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Прав е Гонс! ( преди 9 години )
    Инфинити нямат никакъв пазар в Европа, освен в Русия и много малко във Великобритания.В едно предаване на Топ Гиар Кларксон установи,че Инфинити са "по-екслузивни" от М'Ларен.Толкова рядко се срещат по пътищата.А иначе на Инфинити му се радваш само два пъти:един път когато го купуваш и втория път,когато го продаваш!
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    Те даже с това се рекламират, че ползват двигатели на Мерц, а *професора* по-долу, ще ми обяснява кое били коли и кое не били. ОМГ
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    чичо ( преди 9 години )
    Не се *** с анонимката. Дизелите на инфинити използват този са на мерцедес. Тряваше по-рано да ги отвориш че немското е шит маа му стара.
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    По твоята логика, като виждаш много Гоуфове, значи хората са поумнели, а тези с Мазерати са глупави, че не се виждат много по пътищата. Баси логиката дето извади, като за ученик от средните класове. Вероятно си такъв! Или поне на акъл го докарваш така...
  • #7
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Въпреки че не съм фен на марката изглеждат много добре, особено кросовъраОтносно богатите - те си взимат 7-ца и S класа, а Инфинити нямат такива моделиОсвен това като гледам продажбите нещо много *** народа бе. Никои не иска Инфинити. (Сега ще кажете - въпрос на ексклузивност, но щом на една и съща цена с конглокенцията малко ги купуват сигурно не е в ексклузивността)
  • #6
    7 rate up comment 5 rate down comment
    КypoЛюба ЛапаДухова ( преди 9 години )
    Браво добре се движат
  • #5
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Georgi ( преди 9 години )
    Инфинитата, които често се виждаха по нашите улици, почти напълно изчезнаха. Супер неикономични, едно време разчитаха поне на атрактивен дизайн. В момента обаче всеки сменя дизайна на 4-5 години и на всеки две вади фейслифт, затова пък Инфинити смени буквите на моделното означение и реши, че са си свършили работата. От два месеца тече реклама на Инфинити всеки ден по телевизията, чудя се кой ли баламурник ще купи.