IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda показа най-икономичния си кросовър

Дизеловата версия на CX-3 харчи едва 4л/100 км

Mazda показа най-икономичния си кросовър

Ако на салона в Лос Анджелис през миналата година дебютира бензиновата версия на компактния кросовър CX-3, то посетителите на изложението в Женева ще могат да видят и турбо-дизеловия вариант на модела на Mazda. Той не блести с мощност, но пък впечатлява с нисък разход на гориво.
Mazda показа най-икономичния си кросовър
Моделът е оборудван с нов 1,5-литров турбо-дизел Skyactiv-D, чиято разработка е приключила непосредствено преди началото на салона в Женева. Мощността на агрегата е едва 105 к.с., но той може да се похвали с нетипичен за агрегати с подобен обем висок въртящ момент – 270 Нм.

Производителят твърди, че Mazda CX-3 в най-икономичната си версия – с предно предаване и механична скоростна кутия, харчи едва 4.0 л/100 км, а нивото на вредни емисии СО2 е 105 г/км. Целта на японците тази версия на модела да се нареди сред лидерите в непрекъснато развиващия се сегмент на компактните кросовъри.

Освен с турбо-дизелов двигател Mazda CX-3 се предлага и с 2,0-литров бензинов мотор Skyactiv-G, чиято мощност е 150 к.с. Моделът може да бъде оборудван със система за задвижване на четирите колела, а клиентът ще избира между 6-степенна механична и 6-степенна автоматична скоростни кутии.

Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg

Тагове: mazda cx-3
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    nikito_blend ( преди 9 години )
    Уникален дизайн и линии. За разлика от скучните немски автомобили от тук лъха динамика. Да не забравяме и легендарната надеждност на Мазда. Другите има още доста да учат за да не виси стоката им по сервизите. ;)
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Че къде няма пластмаса, швабите и те са пълни с нея. Хубавото е че ще е доста по надеждна от немските конглокенти.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Лютфи Маслан ( преди 9 години )
    Властелини на пластмасата по точно определение трудно може да се намери :) иначе приличен екстериор и калпаво сглобена като събрана от лего е. Много бързо ще се обезцени ако сега е 50к лв след 3г ще е 15.000
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    до Алооуу ( преди 9 години )
    А ти от какво искаш да е интериора бе, освен от пластмаса, зелената Сюпърб от съседната статия по НЕ пластмастов ли е интериора??
  • #3
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Фрухтя ( преди 9 години )
    Страшен *** като всичко от мазда до 2г е изгнила
  • #2
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Всеки калпав шофьор може да се похвали с висок разход (то не е за хвалба де), но не всеки може да се похвали с нисък. А тази кола ти гарантирам, че както и да е караш, нямаш шанс да и направиш 40/100 с дизел 1.5 и 105 к. с. Имаш ли книжка изобщо, че пишеш подобни глупости.
  • #1
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Х-Я ( преди 9 години )
    Ако аз го карам ще харчи 40