IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R е новият крал на „Нюрбургринг“

Японците представиха автомобила-рекордьор в Женева

Honda Civic Type R е новият крал на „Нюрбургринг“

Honda представи на автосалона в Женева новото поколение на хот-хеча Honda Civic Type R. Освен самият автомобил японците показаха и видеозапис, от който става ясно, че машината е новият най-бърз модел с предно предаване на планетата.
Honda Civic Type R е новият крал на „Нюрбургринг“
Honda Civic Type R е изминал една обиколка на „Северната дъга“ на писта „Нюрбургринг“ за 7 минути 50.63 секунди, което е близо с 4 секунди от досегашното най-добро постижение, принадлежащо на Renault Megane RS 275 Trophy-R. През лятото на 2014 г. френският хечбек записа резутат 7 минути 54.30 секунди.

От японския производител разкриха, че рекордът е поставен по време на последните тестове на прототипа, на който е било поставено изцяло серийно оборудване. От Honda са премахнали единствено киматика, аудиосистемата и предната пътническа седалка, за да се намали теглото на машината.
Honda Civic Type R е новият крал на „Нюрбургринг“
Самият хот-хеч е оборудван с 2,0-литров двигател от семейството VTEC Turbo, който развива мощност 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Моторът работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, като това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Максималната скорост на Civic Type R е 270 км/ч.
Honda Civic Type R е новият крал на „Нюрбургринг“
Моделът е получил променено окачване в сравнение със стандартния Civic, като разполата с адаптивни амортисьори. Хот-хечът е оборудван и със самоблокиращ диференциал с повишено триене, който заедно с амортисьорите е разработен специално за него.

Освен това машината е снабдена със специален режим R+, който настройва отделните компоненти на електрониката специално за шофиране на писта. В частност това позволява са се променят характеристиките на кормилната уредба, на адаптивните амортисьори и на педала на газта, който реагира по-бързо.

Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg

Тагове: honda civic type r
0 от 500
  • #39
    8 rate up comment 16 rate down comment
    или?? ( преди 9 години )
    Много грозни тия лагерници???че и времена гонят хахаха,дали ще има време да се прибере в бокса тази лагерница двигател??
  • #38
    19 rate up comment 17 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Анонимчо,европейците може и да са в средновековието,но Рено РС е най-бързия хечбек с предно на Ринга,а не Хонда Тип Р.Ай много здраве от дедо ти Карлос Гон.Хонда нямат официално отчетено време на пистата.Всичко това от статията е вярно,но не е дело на серийна кола,а на прототип,по-ясно не мога да ти обясня.Като го направят официално със серийния Тип Р,тогава говори.А до тогава дишай пушилката *** европейското Рено РС и реви.Специалисти,хахахахахаха.
  • #37
    23 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кво Рено бе ***?Хонда може да се осмелиш да сравниш само с Тойота или друга Джапанка,кво ми сравняваш с европейски гълъбарници Хонда?Европейците са някъде в средновековието още.
  • #36
    10 rate up comment 15 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    "Ярослав Станчев е най-големия шеф в Хонда."Хахахахаха,няма да откажа,ако ми предложат.*** не съм.Айде сега,като си много навътре в нещата,дай да видим официалното време на Тип Р от класацията на Нюрбургринг.Гледах,ама не видях Хонда да е изместила Рено РС,като най-бърз хеч на предно.Може и да ги измести,но не е точно с тази кола и с това време.Прочети малко преди да пишеш нещо.Щото иначе става малко смешно.
  • #35
    9 rate up comment 10 rate down comment
    ККК ( преди 9 години )
    На мен ми харесва много, като изключим, разбира се, нелепия люлински спойлер отзад
  • #34
    24 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Разбрахте ли сега Ярослав Станчев е най-големия шеф в Хонда.Не слушайте Японците какво казват.Простия чалгар от *** Станчев е в центъра на нещата.Той е най информирания.
  • #33
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    да и махнат и шофьорската седалка и да сложат едно трикрако столче- може да литне
  • #32
    20 rate up comment 15 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Що ядете за глупости?От Хонда са казали,че времето е постигнато с прототип,не със серийна кола.Освен това Хонда сами са засекли времето още през май 2014г. и го обявяват едва сега,преди салона в Женева,за реклама.Няма сертифицирана трета страна,която да е измерила официално време на Сивик тип Р.Затова и времето на колата го няма в официалните времена на Нюрбургринг.Няма и да го има,защото си пише,че е било с прототип.Хонда ще правят опит и с "цивилен" Тип Р,но след официалното представяне.
  • #31
    27 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Най-важното е в тема за бързи коли да не споменавате за шкода S3,която не само ,че е безлична и ***=рачна на външен вид,ами изглежда като 20 години по-стар модел от супер-спортния дизайн на хонда. Шкода S3 е за дядовци,а Хонда за млади момчета с бензин в кръвта, затова и Хондата е най-бърза в тоя клас.
  • #30
    30 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Яд ги е селските чалгари защото Хонда постига с лекота технологии за които другите марки казват,че е невъзможно да се направи.