IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

G500 4x4² стои над всички в Женева

Моделът на Mercedes има просвет от 450 мм.

G500 4x4² стои над всички в Женева

Един автомобил може да бъде видян от почти всяко кътче на изложението в Женева. Причината е, че той е толкова висок, че се извисява над всички останали. Става дума за новата версия на Mercedes G-Class, наречена G500 4x4².
G500 4x4² стои над всички в Женева
Моделът носи името 4x4², тъй като проходимостта му е увеличена спрямо останалите версии на G-Class. Той разполага с просвет от цели 450 мм и може да преминава през водни препятствия с дълбочина 1 метър.

Двигателят е 4.0-литров V8 с би-турбо и въпреки мощността си от 422 к.с., покрива нормите на екологичния стандарт Евро6. Трансмисията е автоматична G-tronic със 7 степени, а задвижваща система разполага с три заключващи диференциала, които предлагат 100% блокировка колелата.
G500 4x4² стои над всички в Женева
От Mercedes уточниха, че новият 4x4² е не само отличен офроудър, но и добър спътник при движение по асфалтирани пътища, като сравниха пътното му поведение с това на спорен автомобил.

Заслугата затова се пада на окачването. То разполага с по два амортисьора на колело, като допълнителните имат електронно управление и могат да променят настройката от спортна към комфортна за само 15 милисекунди.
G500 4x4² стои над всички в Женева
Моделът, който се явява по-малък брат на пикапа G63 AMG 6x6, разполага със защита на дъното от неръждаема стомана, гуми за офроуд, 22-инчови джанти, странично поставена изпускателна система, LED фарове на покрива и разширени карбонови калници.

Интериорът пък залага на първокласен лукс, като демонстрира тапицерия от кожа и алкантара, елементи от карбон, инфо-развлекателна система и др.
G500 4x4² стои над всички в Женева
G500 4x4² стои над всички в Женева
Въпреки всичко изброено дотук, новият G500 4x4² има и един съществен недостатък. Достъпът до салона му е сериозно затруднен, тъй като прагът на купето е поставен на около половин метър от земята. В този ред на мисли, в Mercedes по-добре да помислят за поставянето на някаква степенка.
G500 4x4² стои над всички в Женева
Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg
 

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    пора ( преди 9 години )
    Уникален автомобил! Красив и мощен! Само за истински мъже! Който не може да си го позволи да не се обажда - глоквите ви като ме видят в Г класата ще скочат моментално при мен - нека ми е зле....
  • #8
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    "... ако не е тая суета тип мутренска гъзария на новобогаташчетата от източния блог и абсолютно *** ***, то няма пазар за такива изостанали машини..."Ако не е, ама е. Тия хора си ги има следователно и пазар има.
  • #7
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Propov ( преди 9 години )
    Абе не е лоша колица тоя G wagen, ама наистина за 30 години толкова ли не можаха да конструират нещо ново.Не че старото е лошо.Ама при къде по - съвременни предложения на конглокенцията, ако не е тая суета тип мутренска гъзария на новобогаташчетата от източния блог и абсолютно *** ***, то няма пазар за такива изостанали машини.Интелигентен и образован човек няма да си купи такъв неефективен *** куб, па особено на тази цена.Това е някаква жалка интерпретация на Масъл Кар.Ама дори не е Кар
  • #6
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    мерцедес отново показват как разчитат само на отминала слава,това е наи пропадналата марка, БМВ са далече пред тях
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    д-р Хаус ( преди 9 години )
    Баси машината, лошото е само ,че много малко хора ще могат да си го купят,а ние не сме от тези !Така ,че колкото и да възхваляват модела ми е през оная работа.
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За мен в този клас това е най-доброто
  • #3
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и пак отвратително грозния таблет плеснат по средата на таблото...
  • #2
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Бобо ( преди 9 години )
    Ваш срещу скромнте 200 000 паунда (ок. 275 000 евро). Ама ако искаш да си по-ексклузивен трябва да се бръкнеш :)
  • #1
    26 rate up comment 10 rate down comment
    Над всички ( преди 9 години )
    И не само в Женева! G-klasse отдавна е над всички!Точно преди 5 год. пак на изложението в Женева, вън, пред официалния вход беше паркиран един бял G -klasse и на предното му стъкло имаше надпис: "Аз съм вече на 30 години, но ще ви надживея всичките!"