IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

УАЗ изпраща Hunter с прощална версия

Модификацията е посветена на 70-годишнината от победата във Втората световна война

УАЗ изпраща Hunter с прощална версия

В края на тази година в Уляновския автомобилен завод ще завърши производството на всъдехода Hunter, който е изграден на базата на легендарния модел УАЗ-469. Краят на всъдехода бе отбелязан с пускането на специална версия „Серия на победата“, посветена на 70-годишнината от победата на бившия Съветския съюз във Втората световна война.
УАЗ изпраща Hunter с прощална версия
Основният лайтмотив на дизайна на машината е съветският филм „На бой отиват само старците“. Затова и от двете страни на каросерията са нарисувани ноти и има надпис „Маестро“. С такава позивна бе известен един от героите във филма - капитан Титаренко.
УАЗ изпраща Hunter с прощална версия
Освен това Hunter във версия „Победна серия“ е получил черни стоманени джанти с гуми Contyre Expedition 225/75 и специална военно зелена боя. В оборудването на всъдехода са включени още армейска палатка, войнишка мешка с посуда за ядене и шанцов инструмент.
УАЗ изпраща Hunter с прощална версия
Прощалната версия на всъдехода се предлага и с двата двигателя, достъпни за модела. Това са бензинов 2.7-литров мотор с мощност 128 к.с., както и дизел, развиващ 114 к.с. Задвижването е задно, като при нужда става 4х4. Скоростната кутия е 5-степенна механична.
УАЗ изпраща Hunter с прощална версия
В УАЗ вече приемат поръчки за автомобила, който е оценен на 7880 евро. Първите бройки от модификацията ще бъдат готови през май.
УАЗ изпраща Hunter с прощална версия
Снимки: УАЗ

 

 

0 от 500
  • #13
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Страхотна литрова мощ :) като за 50-те
  • #12
    22 rate up comment 23 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Модификацията е посветена на 70-годишнината от победата във Втората световна войнаКаква победа?20 милиона убити от Вермахта и 20милиона умрели от глад и убити от Сталин.25 години след войната Германия вече е била развита държава а СССР ***, в който са ни завлякли и нас.Това ако е победа аз главата си режа.
  • #11
    26 rate up comment 3 rate down comment
    АЙ! ( преди 9 години )
    8000 евро!!! Сериозно ще се замисля. Колкото и да плюете, новото си е ново.
  • #10
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Защо тази "епохална" съветска класика носи английското име Hunter/Хантер?Прекрасно олицетворение на Русия в днешни дни...
  • #9
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Хахо ( преди 9 години )
    Трощат се много, харчат много и направо ти разбиват бъбреците.
  • #8
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    толкова са жалки,че 1 руско име на "модела" не могат да измислят,а отново име заимствано от речника на гадните американци.А каруцата няма смисъл да се коментира.
  • #7
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Към собствениците ( преди 9 години )
    Може ли да кажете какво е положението с надеждността? Троши ли се често, налага ли се да се занимаваш постоянно с някакви ремонтчета ?
  • #6
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Коко ( преди 9 години )
    За проходимост съм съгласен но вместо резервна гума трябва да му сложат един теглич за цистерна с гориво.Това чудо на руската техника харчи повече от шестцилиндров Ваг автомобил...личен опит!
  • #5
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Любопитен ( преди 9 години )
    Добро е.
  • #4
    39 rate up comment 3 rate down comment
    гунчо гунчев ( преди 9 години )
    в гората не ти трябва красота много са проходими личен опит