IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren представи нов модел

675LT вдига 200 км/час за 7,9 секунди

McLaren представи нов модел

McLaren разкри новия си спортен модел 675LT, който ще покаже пред публика на изложението в Женева през следващата седмица.
McLaren представи нов модел
Снимка: McLaren

И при кръщаването на този автомобил британската марка не е проявила никакво творчество, което може да доведе до сериозно объркване. Затова ще поясним, че новият 675LT е позициониран над 625C и 650S, но под P1. Моделът с благозвучното име MP4-12C вече не се произвежда.

Наименованието на новия модел всъщност показва мощността на мотора, докато двете букви са съкращение за "LongTail" (дълга опашка). Въпросният дизайнерски елемент е зает от версията със също име на състезателния F1 GTR.

Новият 675LT е базиран на 650S, но една трета от компонентите му са напълно нови. Двигателят например също е би-турбо V8 с обем 3.8 литра, но половината от елементите му са подменени.

Благодарение на това двигателят генерира 675 к.с. и 700 Нм, или с 25 к.с. и 22 Нм повече от 650S Coupe. Освен това 675LT е по-лек с цели 100 кг. (сухото тегло на автомобила е 1230 кг.).

Новият McLaren 675LT е способен на ускорение от място до 200 км/час за само 7,9 секунди. 100 км/час се постигат за 2,9 секунди, а максималната скорост е ограничена до 330 км/час.

Всички подробности, включително цените, трябва да бъдат съобщени в началото на следващата седмица.


 

Тагове: mclaren 675lt
0 от 500
  • #7
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тоя дето си е купил последния Вейрон, това вече го е поръчал. Не го мисли.Ти мисли Тате ще има ли работа с таксито, да плати вноската за Самсунга и интернета в края на месеца....
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    тоя дето купи последния Вейрон онзи ден - можеше да спести доста пари и да получи същия кеф ако си бе купил това
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    и кво стана - ферари още не са пуснали 488 и вече трябва да пускат 488 специале или корса или каквото там измислят. т.е. от няколко години припкат след макларън. факт. а "пилотите" нека да си удрят челото в земята и да се кълнат във вярност.
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Веско ( преди 9 години )
    Това може да им пука само на скучаещи милиардери. За тунинга или конете имам предвид.
  • #3
    8 rate up comment 6 rate down comment
    x ( преди 9 години )
    А дали си чувал за супра и скайлайн за какви чудовищни тунинги понасят двигателите без почти никакви промени по него , къде се излагаш с този "мкларън" ,ГТ-Р е наследник на скайлайн!
  • #2
    14 rate up comment 11 rate down comment
    М ( преди 9 години )
    Задминава го ама друг път! Ако и двете коли са сток нисана има шанс да го дръпне само първите метри на старта щото е с 4ж4... после ще му гледа стоповете на хоризонта. А ако на Макларъна му се направи такъв ненормален тунинг какъвто правят на нисаните (AMS alpha примерно) ще стане космически кораб! 1600 коня при 1300 кг. тегло нали се сещаш за какво става въпрос.
  • #1
    14 rate up comment 23 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    И го задминава един ГТР