IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi R8 изоставя 4,2-литровия V8 двигател

Суперколата ще получи дизелова и хибридна версии

Audi R8 изоставя 4,2-литровия V8 двигател

Новото поколение Audi R8 ще демонстрира не само нов дизайн, но и нови двигатели, пише Мotoring, позовавайки се на свои източници в германската компания.
Audi R8 изоставя 4,2-литровия V8 двигател
Неофициална снимка на новото Audi R8. Снимка: Instagram

Според информацията новото поколение на суперколата, което е изградено на базата на Lamborghini Huracan, няма да предлага V8 двигателя от настоящата версия. Неговото място най-вероятно ще бъде заето от нов V6 двигател с турбо.

Основната подкрепа за подобно твърдение идва от факта, че в Audi разработват хибридна версия на R8, която ще се появи на пазара 3 години след стандартния модел. За нея ще бъде използван V6 или дори 4-цилиндров бензинов двигател с турбо, който ще работи в комбинация с електромотор.

Ще има и турбо-дизелова версия, която трябваше да се появи още при първото поколение на суперколата, но тази идея така и си остана нереализирана. По време на премиерата на модела в Женева компанията от Инголщат ще покаже и електрическа версия – R8 e-tron, която с едно зареждане на батериите може да измине около 400 км.

Атмосферният V10 мотор, познат от настоящия R8, ще остане в гамата, но вече ще доставя 580 к.с.
 

Тагове: audi r8
0 от 500
  • #20
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    трбанче пръдливо, рожденото място на писмеността е Месопотамия. Ами ходи да живееш там, ако искаш щом толкова е важно за теб къде е рожденно място. Виж шумерите колко неща са измислили! Чувал ли си за тях изобщо или само за швабите знаеш? Май и за тях нищо не знаеш. Така, че с тъпата ти логика нищо не доказваш освен, че си глупав. Те и американците много неща не саизмислили, защото са много млада държава, но това пречи ли им да са едни от най-развитите.
  • #19
    9 rate up comment 6 rate down comment
    trb ( преди 9 години )
    Пич, рожденното място на автомобилния спорт е Европа.....а специално в състезанията за издръжливост 24ч на Льо Ман е най-престижното, най-гледаното и най-тежкото в сериите. Там всички знаем повече от десетилетие кой доминира....
  • #18
    10 rate up comment 7 rate down comment
    ХАаха ( преди 9 години )
    "В най-легендарното и най-престижно състезание 24ч на ЛьоМан се вижда кой-кой е. Там има само две марки които са легенди, и една марка която доминира последните 15г...Къде са Японците???Колко победи имат и кога е била последната?"Ами сигурен съм, че ако аз взема да ти давам примери с пистата Сузука в Япония и колко състезания са се провели там, няма да видиш много германски автомобили шампиони! :)
  • #17
    11 rate up comment 3 rate down comment
    ХАха ( преди 9 години )
    "Дами и господа няма какво да го говорим и да спорим.Най-големите в автомобилостроенето са немците/Факт е:Първия хибрид,първиа автомобил,какво го тъним?Няма смисъл ;)"Хаха, първи тук, първи там и ДО ТАМ! :)
  • #16
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Защо тоя *** уж е голяма работа пък е най-слабия в този клас и всички останали го гаврят по всички показатели?
  • #15
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Най-гоуемите са, ... шлепове. Тук спор няма. ;)
  • #14
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дами и господа няма какво да го говорим и да спорим.Най-големите в автомобилостроенето са немците/Факт е:Първия хибрид,първиа автомобил,какво го тъним?Няма смисъл ;)
  • #13
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А Алудита доскоро слагаха в ДТМ мотори от Хонда.
  • #12
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Простите некадърни немци изучават в техните университети технологичния опит на Тойота и искат да ги доближат поне с 50 години защото в момента са 100 години назад.
  • #11
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Японците са в друго измерение.Никой на се занимава с турско-селския ВАГ.