IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощният хибриден SUV на планетата е китайски

Моделът BYD Tang разполага с 505 к.с.

Най-мощният хибриден SUV на планетата е китайски

Китайската компания BYD представи новия си хибриден SUV, както и две негови екстремни модификации, съобщава изданието CarNewsChina, което публикува и снимки на моделите.
Най-мощният хибриден SUV на планетата е китайски
BYD Tang, както се нарича моделът, представлява бензин-електрически SUV със задвижване към четирите колела. Агрегатът съчетава 2.0-литров бензинов турбо-двигател с мощност 205 к.с. и два електромотора, всеки от които развива по 150 к.с.

Общата мощност на хибридния агрегат достига 505 к.с. и 720 Нм въртящ момент, което превръща модела в най-бързото хибридно SUV на планетата.
Най-мощният хибриден SUV на планетата е китайски
От двете страни на хибрида е поставен надпис "5-4-2", който не е случаен. Първата цифра показва, че Tang спринтира от 0 до 100 км/час за по-малко от 5 секунди, втората обозначава задвижването на четирите колела, а третата, че моделът има среден разход на гориво от едва 2,0 л/100 км.
Най-мощният хибриден SUV на планетата е китайски
Китайският производител вече приема поръчки за своя хибриден SUV, но към момента не е обявил цените. За сметка на това обаче разкри колко струват двете специални версии на модела.
Най-мощният хибриден SUV на планетата е китайски
Първата се нарича Tang Limited и ще бъде произведена в серия от само 98 екземпляра. Тя се отличава с по-богато оборудване, червени алуминиеви джанти, елементи от истинско дърво, ексклузивна кожена тапицерия и др. Цената модела в Китай е 300 000 юана, което е приблизително 41 600 евро.

Вторият специален BYD Tang се нарича Ultimate Edition и е наличен в серия от 200 бройки. Той демонстрира цялостен бодикит, карбонови детайли, подобрена аеродинамика и олекотена конструкция, както и двойна цена. Моделът струва 600 000 юана, или приблизително 83 370 евро.
Най-мощният хибриден SUV на планетата е китайски
BYD Tang Ultimate Edition

Шокираща обаче е не само цената на BYD Tang Ultimate Edition. Тази версия спринтира от място до 100 км/час за само 4,4 секунди, което я нарежда в топ 3 на най-бързите кросовъри на планетата.
Най-мощният хибриден SUV на планетата е китайски
BYD Tang Limited

Очаква се до края на 2015 г. компанията BYD да представи и своята суперкола Han, за която се твърди, че ще ускорява от 0 до 100 км/ч за само 3.9 секунди.

Снимки: CarNewsChina

Тагове: byd suv byd tang
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Трябва доста фантазия да се вложи, за да ти заприлича това на Лексус, на мен ми прилича на КИА в някаква степен, но нищо в тази кола не прилича на Лексус, може би единствено, начина по който е скосена задната колона, но на първата снимка, цялата линия на купето прилича на Каптива. В общи линии, китайците са се справили, купето не е 1:1 копие на друга марка, освен това, вътре изглежда много добре, като добавим уникалната динамика и съмнително нисък разход.
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Who Cares ( преди 9 години )
    Pyrvo si pomislih, che e kopirano ot KIA, sled tova ot Lexus, no mai e i ot dvete.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    това е идеално за тулбухинските емигранти хе хе
  • #9
    9 rate up comment 0 rate down comment
    D[V01D] ( преди 9 години )
    Честно казано не разбирам какво толкова хейтите. Екстра си е сув-а. Имам ли парите веднага бих тествал едно такова.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    разбирател ( преди 9 години )
    Едни разбирачи сте всичките, че нямам думи. Предницата е тотална смес от решетката на Киа отгоре и решетката на Хюндай под нея това си личи отвсякъде.Задната е малко по-изкилифирчена, та не може да се оприличи.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Лукас ( преди 9 години )
    Предницата на "Ултимейт Едишън"-а е по дизайн на Дарт Вейдър :)
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Един там ( преди 9 години )
    Ми не е лоша жипката. Какво и е ?Кетайска манджа с грозде.Както обикновено, са си харесали разни елементи от различни марки и са ги събрале в едно :)Иначе, мисля, че с тая цена, няма много шансове.
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Сойка-Присмехулка! ( преди 9 години )
    Отпред Лексус...отзад Мерцедес GLA.....страхотно!
  • #4
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Hmmm ( преди 9 години )
    Очевидни са "заемките" от Лексус в дизайна, чудно що и китайците спряха да копират великия дизайн на Алуди, или пък "непреходния" външен вид на Порше?А между другото, точно БИД са едни от най-големите производители на батериии и елктрически задвижвания в света!
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Стен ( преди 9 години )
    абе ако китайката в комплекта е хубава,прави еротичен масаж,пере,глади,готви,чисти и сменя тоалетната на котката ми,ще се замисля:)