IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите двигатели на Alfa Romeo

Това са два бензинови и два дизелови с мощност до 480 к.с., които ще бъдат на пазара още догодина

Новите двигатели на Alfa Romeo

Италианската спортна марка Alfa Romeo разработва ново семейство двигатели, което ще бъде на пазара още догодина, съобщава Automotive News Europe. Става дума за два бензинови и два дизелови мотора, произвеждащи между 135 и 480 к.с.
Новите двигатели на Alfa Romeo
Три от двигателите - два бензинови и един дизелов, ще видим още през юни следващата година. Те ще дебютират с напълно нов седан със средни размери.

Най-мощният от тях ще бъде 2,9-литров V6 с директно впръскване и би-турбо, който се изгражда на базата на 3,0-литровия мотор, който Ferrari създаде за Maserati. Агрегатът на Alfa Romeo ще се предлага в няколко версии, като най-мощната ще развива 480 к.с.

Другият бензинов двигател ще има обем от 2,0 литра и четири цилиндъра, като ще бъде базов за модела. Агрегатът ще бъде наличен в няколко версии и ще развива от 180 до 330 к.с.. Той ще може да бъде съчетаван както със задно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Изборът от трансмисии ще бъде между ръчна и автоматична.

По-слабият дизел на Alfa Romeo ще има обем от 2,2 литра и четири цилиндъра, предлагайки мощност между 135 к.с. в базовата си версия до 210 к.с. в топ модификацията.

По-мощният дизелов мотор ще бъде 3,0-литров V6 и ще предлага между 275 и 340 к.с. Този мотор ще бъде базиран на двигателя, който сега използват модели на Jeep и Maserati.

Снимка: Alfa Romeo

0 от 500
  • #6
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    исках да кажа нисък център на тежестта
  • #5
    9 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ти май не си карал истинска спортна кола. Алфа само на минала слава карат. Не може да се наричаш спортна марка и да нямаш елементарни неща като равномерно разпределени на тежестта между преден и заден мост. Висок център на тежестта и т.н. Новите алфи са си кирливи фиати нищо спортно няма освен салона който все още изглежда добре.
  • #4
    25 rate up comment 3 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Tova e savsem razlichna kola,koito ne e karal niama kak da me razbere...
  • #3
    31 rate up comment 3 rate down comment
    //// ( преди 9 години )
    Как ще ги купуват,като нямат модели? Дано те и Ланчиа дръпнат малко,че са добри коли и нещо различно от масовката.
  • #2
    9 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Незнам на кой ще ги продават тези двигатели като никой не си купува алфи вече.
  • #1
    24 rate up comment 2 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Nali znaete ,kakvo e pravel Henri Ford,kogato pokrai nego e minavala Alfa?