IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Второто поколение Audi Q7

Моделът е по-лек, по-икономичен и разполага с хибридна plug-in версия

Второто поколение Audi Q7

Audi разкри снимки и информация за напълно новото поколение Q7, чиято премиера пред публика ще се състои през януари 2015 г. Втората генерация на модела се отличава с обновен дизайн, нови технологии, по-ниско тегло, подобрена аеродинамика и напълно нов хибриден plug-in агрегат.
Второто поколение Audi Q7
Новият Q7 е най-лекият автомобил в своя клас, твърдят производителите, като посочват, че версията 3.0 TDI тежи точно 1995 килограма, или с цели 325 кг. по-малко от преди. Това е постигнато чрез широко използване на високоякостна стомана и алуминий в платформата, както с изработването изцяло от алуминий на предния капак, вратите и калниците.

При второто поколение на модела е подобрена и аеродинамиката - коефициентът челно въздушно съпротивление е сведен до 0.32. Освен това общата дължина е редуцирана с 37 мм, а широчината е намалена с 15 мм. В същото време обаче пространството в салона е увеличено, като разполага с допълнителни 21 мм между предните и задните седалки, както и с допълнително разстояние за главите на пътниците - 41 мм отпред и 21 мм отзад.

Като стана дума за кабината, тя е напълно нова, изпълнена в стила на новото TT. И разполага с последното поколение на инфо-развлекателната система MMI, благодарение на която голяма част от бутоните по таблото са заместени с дигитални. Напълно ново е оформлението на таблото, а уредите са вече напълно дигитални. Предлагат се Google Android Auto и Apple CarPlay, както и аудиосистеми Bose или Bang & Olufsen.
Второто поколение Audi Q7
Дизайнът на ектериора е еволюционен и залага на по-отсечи форми, благодарение които моделът вече не изглежда толкова обемист, а по-скоро динамичен и устремен. Всъдеходът може да бъде поръчан с новите матрични LED челни фарове, както и с ксенон или LED. От LED технологията са се възползвали и дневните светлини, стоповете и мигачите на по-високите версии.

Гамата от мотори включва богат избор от бензинови и дизелови предложения. В нея присъства и напълно нов хибриден plug-in агрегат.

Хибридният модел носи името Audi Q7 e-tron, като разполага с комбинация от 3.0 TDI двигател с 258 к.с. и електромотор със 128 к.с., който е интегриран в 8-степенната автоматична скоростна кутия. Общата мощност на модела, разполагащ с quattro задвижване, е 373 к.с., а въртящият момент достига 700 Нм.

Първият plug-in дизелов хибрид на Audi има среден разход на гориво от само 1,7 л/100 км, твърдят от компанията. Вредните емисии на СО2 са 50 г/км, а автономният пробег на електрическа енергия достига 50 км. Батериите се зареждат по време на движение, както и в електрическата мрежа.

В хибриден режим Audi Q7 e-tron спринтира от място до 100 км/час за 6 секунди. В напълно електрически режим ускорението до 60 км/час изисква 6,1 сек. Максималната скорост на движение достига 225 км/час.

Гамата от мотори включва още познатия 3.0 TDI с 218 к.с. и 500 Нм, както и по-мощната версия на този двигател, предлагаща 272 к.с. и 600 Нм. И двете модификации са с до 26% по-икономични от преди. Бензиновите модели се оборудват с двигател 3.0 TFSI (333 к.с. и 440 Нм), а новост в гамата е агрегатът 2.0 TFSI, който ще бъде наличен за пазарите на САЩ и Азия.

Пазарната премиера на второто поколение Audi Q7 е насрочена за пролетта на 2015 г., като първите доставки към клиенти ще бъдат осъществени в началото на лятото. Цените в Германия започват от 61 000 евро.

Снимки: Audi

Тагове: audi q7
0 от 500
  • #23
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Audi A6 allroad е наистина много добро, изгежда страхотно. Това Q7 изглежда като повдигнато комби и не толкова масивно като старото защото на снимките няма с какво да се сравни като пропорция, друго щеще да е ако до него имаше човек примерно. Според мен това е търсен ефект, като по ръбат дизайн и пропорции да не изглежда толкова грамадно като старото.
  • #22
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Наистина е заприличало на повдигнато комби, и въпреки че примерно А6 Allroad по мое лично мнение изглежда много добре, това тук нещо не се е получило съвсем. Това, разбира се, е въпрос на вкус.
  • #21
    12 rate up comment 3 rate down comment
    ХА ХА ( преди 9 години )
    Админчо стои като квачка над тая статийка и вършее ли вършее! Зер пари са му дали...)))
  • #20
    18 rate up comment 11 rate down comment
    bai hoi ( преди 9 години )
    Това ли е новото? Ми че то като старото...
  • #19
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Добър или лош модел, времето ще покаже. Като почитател на Ауди и аз не съм впечатлен от екстериора, може би най вече от тази врязана рамка на решетката. Трябва да се види на живо какво впечатление ще направи автомобила или да мине малко време за да се свикне с дизайна. Иначе интериора и технниката са на топ ниво, както винаги.
  • #18
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Настоящия модел повече ме кефи как изглежда
  • #17
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Автомобилът е станал "по-стреилен" и липсва това леко чалга излъчване от предишния модел. Няма да се хареса на родния елит :)За момента няма какво де бие инфинити, в категорията кич и предвиждам в следващите години пред чалготеките да се заблязват все повече
  • #16
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Долният коментар е мой. За да е ясно че не съм хейтър на марката, актуалното А6 много ми харесва и смятам че с най-добрия екстериорен дизайн в класа си. А8 също не е лоша, а А3 има отлични пропорции, макар да е и страшно консервативно. Но всичко останало е трагедия..
  • #15
    24 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Падението на Ауди продължава. Това има вид на 8-годишен модел с трети фейслифт. А преди 15 години колите им изглеждаха като от бъдещето. Как се променят нещата.
  • #14
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    На външен вид е голямо дърво.