IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda показа най-малкия си кросовър CX-3

На размери моделът е по-компактен дори от хечбека 3

Mazda показа най-малкия си кросовър CX-3

Компанията Mazda разкри най-новото попълнение на моделната си гама – компактен кросовър с името CX-3. Дебютът на автомобила ще се състои на автосалона в Лос Анджелис тази седмица.
Mazda показа най-малкия си кросовър CX-3
По своите размери новият кросовър отстъпва на модела Mazda3 във версия хечбек. Дължината на CX-3 е 4207 мм, докато тази на "тройката" е 4465 мм. По-големият всъдеход на японците – CX-5, пък е дълъг 4555 мм. Междуосието при новия модел е 2350 мм, което показва, че в основата му е платформата на показаната през това лято Mazda2.

Доказателство за близката връзка с "двойката" е и конструкцията на самото шаси. Отзад при CX-3 се използва торсионна греда. Кросовърът ще се предлага както само с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела, която е заимствана от по-големия CX-5. Тя е с многодискова муфа и е изцяло проектирана и произведена от Mazda.

Салонът на машината също е подобен с този на Mazda2. Идентични са предния панел, както и модулът за управление на мултимедийната система MZD Connect от ново поколение, която за първи път дебютира именно при "двойката".

За Mazda CX-3 са предвидени няколко задвижващи агрегата. На първо място това е 2.0-литров бензинов атмосферен мотор SkyActiv в два варианта на мощност, които засега не се съобщават. Този двигател ще е базов за модела в САЩ, където ще се предлага с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

В Европа кросовърът ще се предлага и с дизелов мотор с обем 1.5-литра, който дебютира при Mazda2. Неговата мощност е 105 к.с. и 250 Нм въртящ момент, като ще работи с 6-степенна механична скоростна кутия. Именно този агрегат ще е основният за Стария континент.

Новата Mazda CX-3 ще се продава на всички ключови пазари в света, обявиха от компанията. Първи кросовъра ще получат японците – още през пролетта на 2015 г.

Снимки: Mazda
 

 

 

Тагове: mazda cx-3
0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до: Roadrunner ( преди 9 години )
    Толкова си и гледал ти. В повечето пише, че ще е със 120 и 150 к.с., а в една статия присъства и 165 к.с. Бих ти пуснал линкове, но ще ми затрият цялото мнение. Сайта и модовете не стават. Пусни в търсачката:Mazda CX-3 - autobildотваряй линковете и чети!
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 9 години )
    ex hora, prosto napi6ete mazda cx-3 v google i sprete da gadaete! ima dostata4no info i snimki, koito estestveno mediqta e osakatila...vse pak tova ne e VAG gruppe!
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Фетз ( преди 9 години )
    около 33 000 лв. ще е цената на модела със 120 к.с. и предно задвижване.
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    До колкото разбрах ще вземе задвижването от CX-5.
  • #11
    3 rate up comment 13 rate down comment
    112 ( преди 9 години )
    Хубава е, но предпочитам тигуан
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Къде го прочете? В статията пише, че ще бъде само 4х2, а в АутоБилд пише, че ще е само с 4х4. Явно нашите преписвачи не са го приписали правилно или нарочно манипулират. Никъде обаче не успях да намеря, че ще се предлага с предно и с двойно задвижване.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Автомобилът е достъпен както с предно, така с двойно задвижване.
  • #8
    13 rate up comment 3 rate down comment
    до ВАГонетката ( преди 9 години )
    Хахаха, двигателя на Мазда 1,5 105 к.с. бил архаичен, а този на ФВ е много модерен понеже е 1,6 тди с феноменалните 75 к.с. Погледнете Поло с какви двигатели се продава! И същотото това Поло ускорява за феноменалните 14 сек. до 100 км/ч и се предлага само с 5 скорости ръчка. Баси модерното, баси иновативното. Направо нямам думи колко трябва да си глупав. Ама за феновете на ВАг това е нормално да са глупави. Никой нормален човек не може да харесва най-счупената и селска марка, а само ***.
  • #7
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Как само с предно предавана, като по западните медии пишат, че ще е с 4х4. Само в АБ и АМС имаше най-малко по 2 статии за това.Mazda CX-3 - autobildСистемата 4х4 е разработка на Ямаха. Тук нещо лъжат или инфото там не е вярно. По съм сколонен да вярвам на другите, а не на преписвачите от АМ.
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Viva Iaponia ( преди 9 години )
    Das *** ako tova 1.5 dizel 105 konia e arhai4en dvigatel,to kakvo e dizela na Folksvagen 1.6 TDI sys 105 konia.