IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz сменя имената на моделите си

Новите означения трябва да улеснят клиентите

Mercedes-Benz сменя имената на моделите си

Mercedes-Benz сменя имената на моделите си
Най-сериозна е промяната при ML, който вече ще се нарича GLE

Mercedes-Benz променя имената на своите модели, съобщават от германската компания. Целта е те станат по-ясни за клиентите, тъй като към 2020 година моделната гама на марката ще нарасне до над 30 модела, поне 11 от които ще бъдат напълно нови.

Буквите "A", "B", "C", "E" и "S" ще продължат да бъдат използвани за основните модели на Mercedes-Benz. Промяната ще засегне най-вече означенията на кросовърите на марката, всички от които вече ще се обозначават с буквата "G".

Познатият като GLK модел, например, вече ще се нарича GLC, а ML ще стане GLE. При GL означението ще бъде променено на GLS. По този начин последната буква в наименованията ще показва модела, на който са базирани автомобилите - GLC на C-Class, GLE на E-Class и GLS на S-Class. При GLA, който използва основата на A-Class, това вече бе направено. Новото правило ще бъде въведено и при роудстъра SLK, който получава името SLC.
Mercedes-Benz сменя имената на моделите си
Промяната няма да засегне моделите SL и G, които ще запазят сегашните си означения. При CLA и CLS също няма да има промени.

Ще бъдат запазени и допълнителните означения като "Shooting Brake" при CLA и CLS, както и "Coupe" за версиите с две врати на някои от основите модели. Познатата емблема "4MATIC" за автомобилите със задвижване към четирите колела също остава.
Mercedes-Benz сменя имената на моделите си
Видът на двигателя пък ще обозначен с допълнителна малка буква - "c" - за метан, "d" за дизел; "e" - електрически двигател; "f" за горивни клетки и "h" за хибрид. Автомобилите с бензинов двигател няма да получат допълнително означение.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    бай кypти ( преди 9 години )
    София, Пловдив, Варна, Бургас ЧАЛГАААА ДО ДУПКА КУПОНА Е ПРИ НАААСССС, ЩЕ СЕ НАПИЕЕЕМ МНОГО ЗДРАВО0О ДНЕС МУЗИКА МЕЗЕ И ВОДКА ВСИЧКО Е THE BEST !!!
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да намалят цените, пък нека ни затрудняват със сложни имена!
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 9 години )
    Лично аз винаги съм се затруднявал с тези буквени означения при Мерцедес и Ауди например. Много по-лесно, практичвно и някак си красиво е да има имена на моделите както е при Опел, WV, Тойота и много други.
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    automotive ( преди 9 години )
    @Хорхе!Мисълта ми е, че вероятно скоро ще видим нещо сериино от тях. Иначе знам, че от много време работят в тая насока.
  • #7
    17 rate up comment 5 rate down comment
    баче кико ( преди 9 години )
    Само някой *** може да сравнява тойота/лексус със Мерцедес или БМВ
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Хорхе! ( преди 9 години )
    ..че са планирали обозначение и за горивни клетки ..http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_F-CellЗащо да не планират?
  • #5
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Каскен зи Швабен! ( преди 9 години )
    .."Немските плагиати пак в действие - обозначението на вида на задвижване е директно копиран от Лексус - GS450h, IS220d" .. много си дребнав, БМВ също използва "d" много по-рано от Лексус, а за хибрид какво предлагаш да обозначат?!
  • #4
    16 rate up comment 12 rate down comment
    сельо ( преди 9 години )
    НЕ ЗНАМ КАКЪВ СИ ТИ КЪДЕ САМО ЗА ЛЕКСУСИ СПАМИШ, *** НЕ РАЗБИРАЩ И УБИВАЩ ВРЕМЕТО СИ ДРАЗНИЩ ЩЕ ТЕ НАМЕРЯ ПО АЙ ПИ АДРЕС
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    automotive ( преди 9 години )
    Има логика, по ясно е така. Интересното е, че са планирали обозначение и за горивни клетки :)
  • #2
    8 rate up comment 35 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Немските плагиати пак в действие - обозначението на вида на задвижване е директно копиран от Лексус - GS450h, IS220d ..