IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche показа новия Cayenne GTS

Производителят разкри и базовия модел с мощност 300 к.с.

Porsche показа новия Cayenne GTS

Производителят на луксозни спортни автомобили Porsche показа обновената версия на модела Cayenne GTS, както и новия базов Cayenne с мощност 300 к.с. И двете машини ще имат премиера на салона в Лос Анджелис.
Porsche показа новия Cayenne GTS
Cayenne GTS

Обновеният Cayenne GTS разполага с пакет Sport Design, който му предоставя разширени арки на калниците, тонирани светлини, различни прагове, 20-инчови джанти и снижен с 20-24 мм пътен просвет. Спортният модел, позициониран между Cayenne S и Cayenne Turbo, разполага също така с оптимизирана спирачна система, специални ауспуси и активното окачване Porsche Active Suspension Management.

Салонът на Cayenne GTS също е подчинен на темата спорт. Там виждаме покрити с кожа и алкантара седалки, контрастиращи шевове, спортни педали, обшити с алкантара волан и таван и др.

Задвижването на модела е поверено на 3.6-литровия V6 би-турбо двигател, чиято мощност вече достига 440 к.с. и 600 Нм максимален въртящ момент - увеличение от 20 к.с. и 85 Нм спрямо предходната версия.

Увеличените показатели предоставят и подобрена динамика. Обновеният Cayenne GTS спринтира от място до 100 км/час за 5,2 сек. (5,1 сек. с пакет Sport Chrono) и развива максимални 262 км/час. В същото време разходът на гориво е намален с близо 1 литър в сравнение със стария модел, сочи информацията.
Porsche показа новия Cayenne GTS
Cayenne

Другата новост, която Porsche ще покаже в Лос Анджелис е моделът Cayenne. Това е новата базова бензинова версия, която ще бъде позиционирана под Cayenne S. Моделът се задвижва от 3.6-литровия V6 двигател с 300 к.с. и 8-степенна Tiptronic S трансмисия. Ускорението му от място до 100 км/час става за 7,7 сек. (7,6 сек. с пакет Sport Chrono), а максималната скорост достига 230 км/час. Този модел е оборудван със система старт/стоп и демонстрира средно потребление на гориво от около 9,2 л/100 км.

Новите Cayenne и Cayenne GTS ще стъпят на европейските пазари през февруари 2015 година. Цените в Германия стартират от 65 427 евро за базовия Cayenne и от 98 152 за Cayenne GTS.

Още по темата:
Porsche показа обновения Cayenne
Повече мощност за обновения Porsche Cayenne

 


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    SergLiz ( преди 2 месеца )
    кооперация по металлообработке
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Tuk v Suisse v Cayena e izklu4itelno 4esto sre6tan, moje bi vseki 10 ti SUV e Cayenne
  • #5
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В Германия или която и да е Западна европейска държава много трудно човек може да види Cayenne. Сещайте се защо! Също така се сетете в кои държави се продава, най много и защо! Автомобил за комплексари с много пари, придобити по нечестен начин. Х6 е същата работа, но за малко по-бедни комплексарчета. Като не могат да блеснат с друго, го правят с колите си...
  • #4
    12 rate up comment 8 rate down comment
    to ( преди 9 години )
    може би не точно по темата, но тъй като работя с немци 7год. и последно пак ме изнервиха с това, че правят грешки и трудно приемат чужди идеи, дори да са по добри, което идва от това,че признанието че са сгрешили им е много трудно.просто оставят това което са омотали и продължават да грешат нататък..
  • #3
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Do Дошко ( преди 9 години )
    Ох, колко си ***! Остави Порше да си правят, качествени коли а ти си карай оризарския таралясник! А по темата, браво, че пооправиха задните светлини, защото преди фейслифта, бяха адски грозни и приличащи на някои от корейските марки!Иначе браво отново за Порше - нова по-агресивна линия и бързина!
  • #2
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Новият Мутромобил.
  • #1
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В Бг е кола за селски комплексарчета,които са изкарали парите по нечестен начин.