IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Повече мощност за обновения Porsche Cayenne

Кросовърът е оборудван с революционен хибриден агрегат

Повече мощност за обновения Porsche Cayenne

На автосалона в Париж компанията Porsche разкри обновената версия на модела Cayenne, която разчита на по-мощни задвижващи агрегати. Продажбите на всъдехода ще стартират в началото на ноември.
Повече мощвост за обновения Porsche Cayenne
Фейслифт-версията е получила редица козметични изменения в дизайна – доработени брони, нова решетка на радиатора, би-ксенон фарове със светодиоди и др. Като цяло обновеният Cayenne, който се води моделна година 2015, до голяма степен напомня на  по-малкия си си „брат“ Macan.

Линията двигатели също е претърпяла промени. Версията Cayenne S разчита на 3.6-литров V6 с мощност 420 к.с. Преди това тя бе достъпна с 4.8-литров V8, развиващ 400 к.с. Топ вариантът Cayenne Turbo е оборудван с би-турбо V8 с 520 к.с., благодарение на който ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4.5 секунди. Дизеловият вариант е с 4.2-литров V8, разполагащ с 385 к.с.
Повече мощвост за обновения Porsche Cayenne
Моделът вече ще се предлага и с хибриден агрегат, който от Porsche наричат „революционен“. Версията S E-Hybrid разполага с комбинация от 3.0-литров бензинов V6 двигател и електромотор с обща мощност 416 к.с.  
Повече мощвост за обновения Porsche Cayenne
Модификацията е революционна, тъй като според представител на компанията харчи едва 3.4 л/100 км. Ускорението от 0 до 100 км/м при нея става за 5.9 секунди, а само на електричество автомобилът може да измине между 18 и 35 км.

Най-продаваният модел на Porsche ще стъпи на пазарите в началото на ноември.

Снимки: Porsche

Тагове: porsche cayenne
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 9 години )
    Хахахахаха,да бе ама как,разбира се че е на светлинни години ........зад Кайен.
  • #8
    14 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA ( преди 9 години )
    обновения Porsche -Хюндай ?!?Още по хубав Хюндай ,от развойния център на баш Корейските вкусове на външен вид,ала-бала Корейска тъкмо-точно визия *****Колеги,кой от вас би взел Порше облечено като Хюндой ?!? ******** -драги ми Смехурко,дойде обновения Porsche Cayenne*******-/ щу рече,туй ли ???????????? / -не бе,закашлях се,туй не знам щу е ?!?
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Няколко джипа съм сменил, но досега по-добър от Кайен не съм имал или карал. На който не му харесва - да не си купува.
  • #6
    7 rate up comment 5 rate down comment
    trex ( преди 9 години )
    Кайен е най-добрия СУВ на пазара. Показват го и продажбите. Всеки клиент е доволен от покупката си.
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е колко да гори при екстремен тест с газ до ламарината? Това да не ти е Трабанта на дядо ти дето върви максимум с 40 км/ч?
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Porsche Cayenne schluckte beim "Extrem-Verbrauchstest" 66,7 Liter auf 100 kmпуснете го в търсачката и да приключваме с икономичните поршета.
  • #3
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    абе тея да не са се объркали нещо и да са сложили десетична запетая където нетрябва. 34/100 може да харчи действително. та те дори от малките анемични модели нямат който да гори 3,4/100,а какво остава за този толуп. между другото нали го тестваха Кайена топ версията за разход на гориво. самите немци казаха, че е ламя и няма как да не е при отчетен разход 55/100. те газките харчат по малко, хамърите също
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    razgradski pop ( преди 9 години )
    ще дам 100.000 EUR за Cayenne за да е по-икономичен? звучи подигравателно..
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Любопитен ( преди 9 години )
    Нещо този разход не се връзва с ревовете им за еконормите.Ако 416 коньовите им толупи харчат 3,4/100 то какво се притесняват?*** са хитри де - надали човек склонен да извади куп пари за това нещо, ще се размрънка, че разхода му всъщност се оказва поне двоен на обявения :)