IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla е най-иновационният автомобилен производител

Непосредствено сред американската компания е Toyota

Tesla е най-иновационният автомобилен производител

Поредната класация за най-иновационните и високотехнологични предприятие в света бе направена от консултанската компания The Boston Consulting Group. Първото място отново е за Apple, а в челната десетка има само два автомобилни производителя – Tesla Motors и Toyota, съобщава Inerfax.
Tesla е най-иновационния автомобилен производител
Рейтингът се прави от 2005 г. насам, като сред постояните участници в него освен Apple са марки като Microsoft, IBM, Google и Samsung. През тази година седмото място е за производителя на електромобили от Калифорния – Tesla Motors, а веднага след него е концернът Toyota, който получава висока оценка за постиженията си в намиране на алтернитавни източници на енергия за автомобилите.

Като цяло обче автомобилните компании губят своите позиции в класацията. Сред първите 50 компании има едва 9 производители на леки превозни средства. А само 4 от тях са в Топ 20 – BMW и Ford заемат съответно 18-о и 19-о място.

През миналата година представителите на автомобилния бранш са били 14, като в първата десетка влизат 3 от тях. Някои от тях обаче правят сериозен скок напред – през 2013 г. Tesla заема общо 41-о място, а сега е на 7-о. След сливането си с Chrysler компанията Fiat се придвижва от 43-а позиция през миналата година до 32-а през тази.

Останалите автомоблни производители, които намират място сред първите 50 най-иновационни компании на планетата, са Vоlkswagen, Daimler, General Motors и Audi.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    :)))) Това е просто начин на изписване на числото бе приятел, или ти си мислиш, че са патентовали само един патент и нещо... хахахаха марш обратно на училище.И тоя дошо май ти бърка в здравето, на всякъде ти се превижда :)))
  • #10
    3 rate up comment 5 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    до Дифорс Валвматиков:КОлега не се занимавай с него, няма смисъл! На кварталинте *порфесори* никой нишо не може да им каже, те винаги *разбират* всичко и имат инофрамция от първа ръка (комшията ми каза, един приятел има такава кола, и т.н.). Мъка, мъкааа
  • #9
    8 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    ...Тойота има 1696 патента в областа на Автомобилостроенето само за 2013 и първа по този показател.Отделно в областта на елктронните машини - ПАнасоник, Тойота JIddosha и Роберт Бош са 3те топ апликанти за патентни права.Изводите ги оставям на теб да си ги правиш, ако можеш!
  • #8
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Дифорс Валвматиков ( преди 9 години )
    http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_FCHVТук можете да прочетете от кога точно Тойота се занимават с водородни автомобили и дали са тръгнали нещата от мерцедес и бмв. Май е по-лесно да пишеш глупости, а не да прочетеш малко повече.
  • #7
    3 rate up comment 6 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    Виж сега, нямам намерение да споря с теб, защото очевидно единственият ти източник на информация са медии като Аутомедия, и поради тази причина не виждам смисъл, още повече, съм чел твои коментари и по нищо не се различваш от не безизвестния Дошо, единствената разликата между вас е, че сте (слепи)фенове на различни марки, и всички други поризводители за вас са некъдърници и никой не може да ви убеди в противното...Само ще ти кажа, че:
  • #6
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    вагенското фенче днеска го съсипват по всички параграфи - Тойота били най-здравите автомобили на планетата, Тойота били най-технологичните автомобили на планетата, а вагените пушат ли пушат на път към сервиза :( Теежък е живота на германо-китайския фен!
  • #5
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Да не говорим че всички масови производители в момента правят автомобили по производствената система разработена от Тойота - Lean Manufacturing.
  • #4
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    ВАГонетките, Тойота практически популяризираха хибридите, допреди Лийф имаха най-масовия електромобил - РАВ4ЕВ, а сега ще популяризират и водородните горивни клетки. Аз не виждам как Тесла са по-иновативни от Тойота, при положение че цялата им технолгоия се върти около асинхронен индукционен електромотор, силова електроника най-вероятно взаимствана от Тойота и голяма батерия направена от 18650 клетки на Панасоник.
  • #3
    10 rate up comment 10 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    до Дас Ауто:Пич като си тотално заблуден и неосведумен в тази област защо се изказваш неподготвен...ПО добре си мълчи, та да те мислят хората за умен :)))
  • #2
    19 rate up comment 12 rate down comment
    b.b. ( преди 9 години )
    Това че американците са поставили Тойота като една от най-иновативните компании само показва, че те американците четат рекламни брошури и най-вече, че им вярват. ;)И аз не се сещам нещо иновативно в моделите им.