IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продължава да бъде лидер по продажби

През първите 9 месеца японската компания води пред Volkswagen и General Motors

Toyota продължава да бъде лидер по продажби

Toyota продължава да бъде лидер по продажби
Снимка: Ройтерс

Toyota запазва аванса си пред Volkswagen и General Motors като най-добре продаван автомобилен производител в света, съобщава Асошиейтед прес. През първите 9 месеца на годината японският автогигант е реализирал 7,615 млн. нови автомобила, което представлява ръст от 3% спрямо резултатите от същия период на миналата година.

По-рано този месец Volkswagen съобщи, че за периода януари-септември е продал общо 7,40 автомобила в световен мащаб. Резултатът, който нарежда германската компанията на второ място по продажби, дава минимална преднина пред третия в класацията. Това е американският гигант General Motors, който съобщи за 7,372 млн. реализации за периода.

Toyota бе лидер и през първото полугодие на годината с общо 5,1 мнл. нови регистрации. Японската компания приключи като първенец и миналата година с 9,98 млн. продадени коли, а за тази предвижда да реализира повече - около 10,2 млн., което ще бъде рекорд за индустрията.

Въпреки това обаче от Toyota обявиха, че за компанията е без значение дали ще бъде първа, втора или трета по продажби. И уточниха, че основен приоритет е производството на добри коли.

Борбата за лидерското място обаче остава оспорвана, тъй като разликата в резултатите на Toyota, Volkswagen и General Motors не е голяма. Трите компании се конкурират по продажби не само на развитите пазари като САЩ и Европа, но и развиващите пазари като Китай и останалата част от Азия.

GM не е съобщил за годишните си прогнози, но от Volkswagen вече обявиха, че се целят в реализирането на около 10 млн. автомобила през тази година.

Американският гигант General Motors бе лидер по продажби за повече от седем десетилетия, но през 2008 година загуби първото място от Toyota. През 2011, когато производствените мощности на Toyota бяха засегнати от земетресението в Япония и последвалото го цунами, GM отново се върна на върха. Само година след това обаче Toyota отново застана начело, като запази позицията си и през 2013 г.




0 от 500
  • #18
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какво Поло бе човек. Най-доброто в гамата на ФВ в момента са Голф, Пасат,Туарег, Тигуан и новия Шаран. Ето това си заслужава, ако искаш добър автомобил. Специално в тези класове Тойота нямат алтернатива на моделите на ФВ. Нямам предвид качествата на автомобила. Ленд Крузъра има много качества, може в офроуда дори да е по-добър от Туарега, но Туарега има осанка, която проходимата Тойота няма. Нещо в дизайна и интериора е сбъркано в Тойота. А Крузъра е най-доброто в Тойота. Тойота има продажби защото продават евтино модела Корола в САЩ и Япония и от тоя модел им идват 50% от продажбите. С цена14-15000 долара, в Европа са сложили двойни цени и за това продажбите в Европа на Тойота са плачевни. С какво Аурис да изпъкне пред Голф? Голфа е изключително вариативен, голяма гама от двигатели, предно или 4Х4, интериора е в пъти по-луксозен и красив от този в Аурис, за екстериора не коментирам, там е субективно. Пасата не блести много с фаца ама Авенсиса изобщо не му отстъпва по грозотия в интериора обаче Пасата е къде, къде по-добре.
  • #17
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Всичко е направено в името на повече печалба ,по честа смяна на вещите,по бързо износване на автомобили ,части, отново с цел печалба, http://youtu.be/tzTJbsDYrEE
  • #16
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Уееее, на снимката все едно са наредени консервни кутии..... Красота!
  • #15
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Уееее, на снимката все едно са наредени изтребители на някой самолетоносач! Красота!
  • #14
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не е ли прекален този непрестанен растеж и до къде може да стигне това в крайна сметка? ==Ами, 5 години лизинг и лихви и по близо 2 бона застраховка, отделно и скъпи консумативи и задължителни прегледи в официала и накрая след 5 тата година над 50 процента обезценка. Хм, тя тая баница златна та златна, те защо вече конструират автомобили да им изкарват двгт. и скорости по 5-6 години и после у бокса, за да принуждават хората да си купят ново, ама новото е скъпооооо
  • #13
    10 rate up comment 18 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    От новината става ясно, че практически Volkswagen Group са номер едно. Тази вечер ще се почерпя за хубавата новина!
  • #12
    22 rate up comment 2 rate down comment
    ПП ( преди 9 години )
    Оставяйки настрана това, коя марка е по-добра, не ви ли се струва извратено човек да си сменя колата толкова често, колкото дънките? Не е ли прекален този непрестанен растеж и до къде може да стигне това в крайна сметка?
  • #11
    19 rate up comment 2 rate down comment
    ... до редакторите ( преди 9 години )
    "за периода януари-септември е продал общо 7,40 автомобила в световен мащаб"Горките, не са могли да продадат и 8 автомобила за девет месеца...
  • #10
    30 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какво ви грее кой колко е продал..., та чак се палите и обиждате?!Шваби, оризари, жабари и т.н., в крайна сметка това са едни тенекии и заради тях ще се избесите.
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ето,как мачка Тойота. http://youtu.be/J6vLv2vA2dk