IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover приключва с производството на Freelander

Мястото на всъдехода ще бъде заето от новия Discovery Sport

Land Rover приключва с производството на Freelander

Последните бройки от всъдехода Freelander ще слязат от конвейера в завода на компанията Land Rover в Хейлууд (Вбр) до края на месеца, съобщиха от централата на британския производител.
Land Rover приключва с производството на Freelander
Производството на модела стартира през 1997 г., а второто му поколение (на снимката) излезе през 2006 г. От него за 8 години са продадени малко над 250 000 бройки. Сега мястото му ще бъде заето от нов всъдеход - Land Rover Discovery Sport.

Новата машина (на втората снимка) е с 24 см по-къса от стандартното Discovery, но е с 9 см по-дълга от Freelander. Нейният салон е близък с този на Evoque, като е получил нов волан, обновен приборен панел и мултимедийна система с 8-инчов дисплей. В оборудването на Land Rover Discovery Sport е включена и фирмената система Terrain Response, която адаптира работата на двигателя, скоростната кутия и окачването в зависимост от състоянието на пътната настилка.
Land Rover приключва с производството на Freelander
При старта на продажбите кросовърът ще се предлага с избор от 2 двигателя. Първият е 2.2-литров дизел с мощност от 150 или 190 к.с., а вторият е 2.0-литров бензинов, развиващ 240 к.с. Продажбите на машината, която ще се сглобява в друг завод на Land Rover – този в Ливърпул, стартират в началото на 2015 г.

Снимки: Land Rover

0 от 500