IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци подготвиха електрическа суперкола

Моделът Lavina разчита на агрегат с мощност 800 к.с.

Италианци подготвиха електрическа суперкола

Италианската компания Tecnicar, която се занимава с производството на локомотиви, обяви намерението си да пусне на пазара електрически суперавтомобил, съобщава изданието Autoblog.
Италианци подготвиха електрическа суперкола
Към момента фирмата довършва проектирането на автомобила, който ще носи името Lavina, като все още не е ясно кога той ще може да се появи пред публика. Предметът на дейност на Tecnicar е производството на локомотиви, които се придвижват на електричество, но нейното ръководство е уверено, че може да се справи и със създаването на електромобили.

Засега няма никакви подробности за бъдещата Lavina. Единственото, което се знае към момента, е че моделът ще получи силов агрегат с мощност от около 800 к.с. Благодарение на него ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3.5 секунди, а максималната скорост ще достига 300 км/ч. Какъв ще е пробегът с едно зареждане обаче не е ясно.

Към момента най-бързата електрическа суперкола е купето Detroit Electric SP:01. То е оборудвано с електромотор с мощност 203 к.с., който му позволява да ускори от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди. Максималната скорост на американския модел, който ще се сглобява във Великобритания, е 249 км/ч.

Снимки: Tecnicar

 

Тагове: tecnicar lavina
0 от 500