IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви са клиентите на Bugatti

Обикновено притежават 84 коли, 3 самолета и поне една яхта, твърди Волфганг Дюрхаймер

Какви са клиентите на Bugatti

Какви са клиентите на Bugatti
Една от многото специални версии на Veyron - Grand Sport Vitesse Black Bess. Снимка: Bugatti

Средностатистическият притежател на автомобил Bugatti е доста заможен човек, притежаващ богата колекция автомобили, заяви пред журналисти по време на автомобилното изложение в Париж Волфганг Дюрхаймер, изпълнителен директор и президент на Bugatti и Bentley.

Според него собственикът на суперколата Veyron е запален автоманиак с дебел портфейл. "Средностатистическият собственик на Bugatti има 84 коли, 3 самолета и поне една яхта", заяви Дюрхаймер.

Топ мениджърът сподели също така, че клиентите на Bugatti и Bentley са много различни, уточнявайки, че собствениците на автомобил Bentley имат далеч по-скромно състояние: "Средностатистическият собственик на нов автомобил Bentley има само около 8 коли в автопарка си".

Марката Bugatti, която е собственост на концерна VW Group, в момента предлага само един модел - суперколата Veyron. Тя се задвижва от двигател W16, доставящ 1200 к.с. и 1500 Нм. Автомобилът се появи за първи път през 2005 година, като бе предложен във версии купе и кабриолет. Всички екземпляри от купето - 300, вече бяха реализирани на пазара, а от кабриото, което е произведено в серия от 150 бройки, са останали около 20, съобщава Bloomberg. Цената на всеки един от автомобилите е 1,46 млн. евро.

Bloomberg посочва също така, че в Bugatti напредват с разработката на следващото поколение Veyron, като в момента изпитват три различни прототипа. Очаква се, че компанията ще предложи още един модел - луксозен и мощен седан под името Galibier. За него се твърди, че ще струва поне два пъти повече от Veyron.

Още по темата:
Следващият Veyron ще се казва Chiron
Bugatti има проблем с продажбите
 

 



Тагове: bugatti
0 от 500
  • #3
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Germany ( преди 9 години )
    цената на дошо е 1.46 лв.*** пак го не щат защото бил некадърен ...все пак се чуха отзиви от един турски строеж че за 0.46 лв биха го наели за обедната почивка и вечеря на свещи.
  • #2
    23 rate up comment 2 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Абе ,дето се вика -не си знаят парите,колко са им.Средностатистическия човек няма ,как да си го купи-та дори и та ти го подарят-то поддръжката и горивото са хипер-мега скъпи.
  • #1
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Минчо ( преди 9 години )
    Автомобил за скромни хора...