IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi потвърди конкурент на LaFerrari

Моделът на германците ще се казва R10 и ще разполага с 1000 к.с.

Audi потвърди конкурент на LaFerrari

Ръководството на Audi е одобрило пускането на нов спортен флагман на марката – суперкола с името R10. Това съобщава немското издание Auto Motor & Sport, което цитира свои източници в производителя от Инголщат.
Audi потвърди пускането на конкурент на LaFerrari
Концепцията e-tron Spyder. Снимка: Audi

Първите слухове за създаването на R10 се появиха още преди 2 години. Тогава отделът за изследвания и разработки на Audi се ръководеше от дошлия от Bentley Волфганг Дюрхаймер. Първоначално се считаше, че суперколата ще използва технологиите от състезателния R18 e-tron quattro, който триумфира в „24 часа на Льо Ман“.

Това означаваше, че бъдещият R10 ще разчита на хибриден агрегат с над 700 к.с. В него трябваше да влязат дизелов V8 двигател и два електромотора – по един на предните колела. В Audi обаче се отказаха от използването на този двигател, тъй като дизеловото гориво не е популярно в Китай и САЩ, които са основни пазари за подобни автомобили.

Според новите данни Audi R10 ще получи карбонов монокок и бензинов 6.0-литров би-турбо V10 двигател с технология за изключване на част от цилиндрите. Неговата мощност ще бъде около 850 к.с. Благодарение на електромотор мощността на суперколата може да достигне 1000 к.с., което ще й позволи да се конкурира с най-скъпите и мощни хибридни модели – Ferrari LaFerrari, McLaren P1 и Porsche 918 Spyder.

Производството на Audi R10 би трябвало да стартира в началото на 2016 г. Като габарити машината ще е по-голяма от R8, а на цена ще е съпоставима с Porsche 918 Spyder. Автомобилът ще бъде изграден на същата платформа, на която и новото Lamborghini Asterion. Неговата концептуална версия ще видим на автосалона в Париж този месец.

Тагове: audi r10
0 от 500
  • #14
    24 rate up comment 6 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    Ква е тая мания на ФВ да разводняват имиджа на премиум марките си??? Защо им е такава кола с емблемата на Ауди??? Не може ли да ги пуснат като Ламборгини и Порше и това да е? Ако излезе Шкода ХиперБ, няма да се учудя...
  • #13
    20 rate up comment 19 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Mnogo grozna Skoda
  • #12
    24 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Септември Audi Спечелиха и първият старт в Пекин на електрическата "Формула Е". 1-во и 3-то място всъщност.
  • #11
    21 rate up comment 18 rate down comment
    пак новини от 2015 ( преди 9 години )
    Audi за пореден път намачкаха канчетата на конCURенцията на Льо Ман! Като през почти всичките последни 14 год.,когато един път победи Bentley/пак кон от същата конюшна/ и един път Peugeot! Явно знаят как се правят супер автомобили тия от Концерна! И на Нюрбургринг са недостижими,и във WRC.
  • #10
    27 rate up comment 21 rate down comment
    iaroslav stanchev ( преди 9 години )
    Ама на 15 юни 2014 хич не ти беше смешно,а? Точно тогава Ауди спечели 13-та победа на 24 часа Ле Ман и затвори великите японци от Тойота с 5 обиколки.И тогава хич не ти беше до смях,а? На 20.09.2014 когато Ауди спечели 6 часа на COTA и оглави класирането във WEC,се скри като мишка и пак не ти беше до смях.Мислиш,че ти се размина ли.Не позна.Хайде сега да се посмеем заедно на успехите на Тойота.Три-четири:ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • #9
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Dobre che sa julturite che da rabotqt i takiva zavodi Kodosho :D , otnosno audito shte e super , siguren sum a heiturite ... keep hatin
  • #8
    26 rate up comment 14 rate down comment
    Кодошо ( преди 9 години )
    А бре Доше, че то ако влезе в сервиза твоя църцивик нали веднага ще го пратят за претопяване! Заводът за вилици и лъжици седи без суровини... Ха ха ха!
  • #7
    24 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В пъти е по-хубава от оня ръбат жи ти ар!
  • #6
    28 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Доста грозна кола.То реално ауди нямат красив модел.Дори 1. Може би А4 (2001) е горе долу елегантен автомобил без да прилича на тухла със фарове и камионеста решетка. Дори и собствениците на ауди признават че дизайнът е пръчковиден.Ама нали возилото минава за премиум клас- ядва се. Не ме кефи.Мяза малко на питбул-робот.
  • #5
    32 rate up comment 16 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    Добре,бе! Разбрахме,че освен на много години е и на много километри. И какво да очакваме от човек със много стар Сивик на много километри,освен голямо познание за автомобилите.И най-вече за новите и скъпи Ауди!