IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа и хибридния Passat

Версията Passat GTE на германците ще харчи 2 л/100 км

Volkswagen показа и хибридния Passat

Компанията Volkswagen официално представи хибридната модификация на седана и комбито Passat от осмо поколение. Машините ще бъдат показани пред публика на автосалона в Париж, който ще бъде открит на 2 октомври.
Volkswagen показа и хибридния Passat
Модификацията Plug-in на германския производител е получила добавка GTE към името си. Тя е третият автомобил от хибридната линия на производителя от Волфсбург, който вече разкри свръхикономичния XL1 и компактния хечбек Golf GTE.

Както личи и от името, хибридът ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. От стандартния Passat той се различава по сините акценти над решетката на радиатора, новата предна броня със С-образни светодиодни фарове срещу мъгла и по-големите джанти.

VW Passat GTE е оборудван с хибриден агрегат, в който влизат 1.4-литров бензинов TSI двигател с мощност 150 к.с., 85-киловатов електромотор (около 116 к.с.) и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Общата мощност на задвижващия агрегат е 215 к.с.

Според данните на производителя машината харчи в хибриден режим средно по едва 2.0 л/100 км и 13 кВт/100 км. Само на електричество хибридът може да измине 50 км, а със заредени батерии и пълен 50-литров резервоар пробегът е над 1000 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 8 секунди. Максималната скорост на VW Passat GTE e 220 км/ч.

На пазара хибридната версия на новия Passat ще се появи през втората половина на 2015 г. Цените предстои да бъдат обявени.

Снимкa: Volkswagen
 

0 от 500
  • #26
    7 rate up comment 4 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Samo Prius e injenerno biju, passat4e e jalko i po6lo kopie na KRALIA TOYOTA PRIUS!
  • #25
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Prius е жалък пред този Passat, пред това инженерно бижу!
  • #24
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Лека полека производителите се приближават до истината. Но хората все още чакат хибриди и електромобили, които да са наистина евтини.
  • #23
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Стига да е здрава, и 3 и 4 литра да харчи в къф ще режим ще е супер, само да изкара по 20 години, като дойдат след 10 години тука, да има мегдан и ние да караме още, а не веднага у сервиза за ремонт.
  • #22
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тая пенсионерска кола ако ще да връща горивото няма да е взем
  • #21
    2 rate up comment 1 rate down comment
    дОШО ( преди 9 години )
    Аз па ше гласувам за ДуДучето!
  • #20
    6 rate up comment 5 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    така е! българина изглежда умира да си мисли , че германеца го лъже и после отива да гласува за дудуци - щото си мисли че те не го лъжат. достатъчно е д прочетеш коментарите тук и да си направиш извода за мат'ряла
  • #19
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Фолксваген изобщо не лъжат, просто някой хора четат само заглавията и от там, започват с коментари, чийто база не са нито фактите, нито статията а някакви техни си расъждения ала 3-ти клас. Предполагам, че Дошо отново е в шизофреничен дилириум. Та Дошо, това 2 литра не е среден разход на автомобила а среден разход в хибриден режим със заредени батериии, хората ясно са го написали. Също така съвсем ясно е написано, автомобила може с един резервоар от 50 литра да измине 1000км. Тоест с 5 литра 100км. или среден разход 5л. на 100км. Ама кой да чете. То ако Дошо четеше, нямаше да става за смях всеки път.
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    много прост журналис ( преди 9 години )
    Простльовцииии....Не е 13квт/100км, а е 13 квтч на 100кмРазликата е че цел час работааа....На запад 8евро плащат най-малко за толкова работа-от скоро!
  • #17
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Очи гледали, очи плакали" са казали старите българи. Че после Дсж-та, Фси-и и прочие за ремонт! Ама то затова живота е шарен. Иначе за да ги направи тези 2 литра на сто тряя не да се движи, а да плува по течението тоя Пасаат.