IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi махна покрива на новото ТТ

Двете модификации на роудстъра бяха официално представени

Audi махна покрива на новото ТТ

Компанията Ауди разсекрети новото поколение на роудстъра ТТ и неговата „гореща“ версия TTS. Дебютът на двата автомобила ще се състои на автосалона в Париж, който започва следващата седица.
Audi махна покрива на новото ТТ
Дължината на модела се оказа с 21 мм по-къса от тази на неговия предшественик – 4177 мм. Разстоянието между двете оси е нараснало с 37 мм и вече е 2505 мм. Широмината е намалена до 1832 мм, докато височината на автомобила се е запазила.

Новото поколение на роудстъра е със свалящ се мек покрив, като се прибира с помощта на два електромотора. Това отнема 10 секунди, като същото време е нужно и за изваждането на покрива. По време на операцията автомобилът може да се движи със скорост до 50 км/ч. Цялата конструкция тежи 39 кг, което е с 3 кг по-малко от тази на предшественика му.

Моделът ще се предлага с избор от два 4-цилиндрови двигателя с обем 2.0 литра. Мощността на турбодизела е 184 к.с. и 380 Нм въртящ момент, а на бензиновия мотор – 230 к.с. и 370 Нм.

В стандартната си версия Audi TT е оборудват с 6-степенна механична скоростна кутия, а преселективния „робот“ е достъпен само за версията 2.0 TFSI. За този модел се предлага и системата за задвижване на 4-те колела quattro, докато при дизела подобна опция няма.

Модификация Audi TTS разчита на 2.0-литров бензинов мотор с мощност 310 к.с., който в базовата си версия също е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Тук клиентът също може да избере и системата quattro. Ускорението от 0 до 100 км/ч при тази версия на роудстъра става за 4.9 секунди.

Продажбите на модела в Германия стартират веднага след премиерата на модела. Цените започват от 37 900 евро за бензиновия вариант. Версията TTS ще излезе едва в началото на 2015 г.

Снимки: Audi

 

Тагове: audi tt audi tt s
0 от 500