IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Французи ще правят следващия Nissan Micra

В Европа хечбекът ще се сглобява в заводите на Renault

Французи ще правят следващия Nissan Micra

Производството на новото поколение на компактния хечбек Nissan Micra, което трябва да излезе през 2016 г., ще бъде поверено на компанията Renault, съобщава изданието L'Automobille.
Французи ще правят следващия Nissan Micra
Френският партньор на японския производител ще инвестира в модела около 7 млн. евро. Хечбекът ще се сглобява в завода на Renault в Льо Ман, като това ще доведе до увеличаване на мощностите му с около 8%. По предварителни данни предприятието ще може да произвежда до 132 000 шасита за модела на година.

Сглобяването на автомобила ще бъде поверено и на друг завод на Renault - близо до Париж, и така цялото производство на Micra за Европа ще се извършва само на територията на Франция.

Настоящата генерация на хечбека на Nissan претърпя фейслифт през миналата година, като получи обновена външност, нова мултимедийна система и асистент за паркиране. В Европа моделът се предлага с два бензинови 1.2-литрови двигателя - атмосферен - 80 к.с., и с турбина, развиващ 98 к.с.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan micra
0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и после кажете че нисаните не са рена само дето с предната статия ни заблудиха че новото рено ще е 1:1 xtrailще кажете ама формата на буталата на двигателите е различна - това че блока е различен не означава че технологията заложена в него е различна - като компютъра и всички странични елементи (алтернатор, помпи, инжектори и т.н.) са същите получаваш същата здравина