IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DS се отделя от Citroen през 2015 г.

Целта на новата марка е през 2020 г. да бъде конкурент на Audi

DS се отделя от Citroen през 2015 г.

Брандът DS, под който Citroen произвежда най-луксозните си модели, ще стане напълно самостоятелен през 2015 г. Това съобщава изданието Autocar, като цитира Карлос Таварес, президент на групата PSA Peugeot Citroen.
DS се отделя от Citroen през 2015 г.
„Целта ни е през 2020 г. да се конкурираме с марката Audi – казва Таварес. – Тяхната продукция действително е впечатляваща, но ние смятаме да заложим на нещо различно. Автомобилите ни трябва да покажат френската изтънченост и мода, изобщо френският живот като цяло. В Германия такива коли не могат да правят.“

На автосалона в Париж ще дебютира концептуалния хечбек Divine DS, който ще покаже как ще се развива брандът за бъдеще. Моделът е подготвен в 3 различни варианта за персонализация на интериора, като е оборудван с 1.6-литров бензинов турбо-мотор с мощност 270 к.с.

Таварес допълни, че групата PSA Peugeot Citroen планира да увеличи сериозно броя на спортните автомобили, които произвежда. Той обаче не уточни дали става дума за самостоятелни модели като Peugeot RCZ или за „заредени“ версии на настоящите модели на алианса.

Тагове: citroen ds divine ds
0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Всъщност целия Citroen ще се отдели от нормалния автомобилен свят и ще потъне. До кога ще ги спасява държавата тези леваци?
  • #6
    18 rate up comment 10 rate down comment
    Минчо ( преди 9 години )
    Нито са първите, нито ще са последните, които искат да се конКУРират с АУДИ!
  • #5
    26 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ей това е изказване "В Германия такива коли не могат да правят."
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Някаква много сърдита кола.Гледам я и не виждам един истински ситроен.Просто поредната напомпана с конски сили резачка с 200-300 или 400 коня.Една от многото подобни.Язък- мислех че ще изкарат истински наследник на DS това което е била навремето да няма дори подобна нито като технологии нито като дизайн нито като комфорт.А то какво?Някакъв дериват на ауди А5 със седалки долче габана и табло със кристалчета сваровски.. Хубаво че поне оставиха истинските ситроени.
  • #3
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    някакси не мога да си представя как ДС ще застигне аудистил си имат може и да докарат лукс ама трябва да направят и повече и най-вече малко по-големи двигатели не могат да разчитат на 1.6 което да помпат до безкрайност, ако не друго трябва да върнат поне едно 3.0 В6 или нещо подобноиначе стискам палци на новата марка
  • #2
    36 rate up comment 0 rate down comment
    Angeloff ( преди 9 години )
    :D вземете плащайте пари на некой редактор да ви проверява текстовете,че сте пълни с грешки :x
  • #1
    25 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Целта ни е през 20102 г. да се конглокираме с марката Audi казва Таварес. - Интересно. Жалко, че ще се случи след 18 000 години.