IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Honda също са готови с автономен автомобил

Японците смятат да пуснат серийната версия през 2020 г.

В Honda също са готови с автономен автомобил

Компанията Honda показа прототип на автомобил, който не се нуждае от шофьор. Това стана по време на 21-ия Световен конгрес за интелигентни транспортни системи, провеждащ в Детройт. Според представител на марката показаните технологии могат да бъдат използвани за пускането на автономна машина на пътищата през 2020 г.
В Honda също са готови с автономен автомобил
Показаният в Детройт прототип е първият, създаден от Honda в САЩ. В основата на автомобила, който няма да се нуждае от шофьор, е моделът Acura RLX. Машината е оборудвана с камери за следене на пътната маркировка, датчици и радари, които сканират всичко случващо се около колата и предават информацията с GPS.

По време на демонстрацията в покрайнините на Детройт водачът на машината е махнал ръцете си от волана. Системата на автомобила е поела управлението и е позволила ускорение, а след това и престрояване в различна лента. Всички маневри са били извършени при движение по магистрала. През цялото време шофьорът е имал готовност при необходимост да реагира и да си върне управлението на колата.

От Honda обявиха, че изпитанията на прототипа ще продължат, но в компанията са уверени, че през 2020 г. технологията ще може да бъде внедрена при серийни автомобили на марката.

Снимка: Honda
 

0 от 500
  • #3
    17 rate up comment 4 rate down comment
    аКУРа ( преди 9 години )
    Кво село бе селски? Живея в голям град в Западна Европа. Нали виждам на терасата какво става. Ако 1 седмица не се забърсват столовете и масата почерняват. Искаш ли да ти снимам парцала да видиш за какво става на въпрос! Всичкото това го дишаме и то при условие, че града е един от най-чистите столици в Европа. А за новите дизели хич не ми говори. Всеки ден ги виждам как изпушват, като им подадат малко газ. Това, че ти не си излизал от ваше село не значи, че и при други е така. Аре бегай да пасеш!
  • #2
    5 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Във вашето село може и такива дизели да карат!Я върви в града да видиш новите модели!
  • #1
    20 rate up comment 8 rate down comment
    аКУРа ( преди 9 години )
    Самолети, космонафтика, роботи, автомобили на водород, хибриди, автономни автомобили и всякакви високи технологии, а вурстовете си тракат с допотопните дизелчета и си мислят, че това е върха на технологиите. Отровиха градовете със сажди, но продължават да си развиват супер-тракащата и пушеща технология. Жалки швабета!!!