IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru WRX STI с премиера в България

Вносителят на марката у нас стана официален дилър на дистрибутора за Европа - Subaru Italia

Subaru WRX STI с премиера в България

Новото поколение на рали иконата Subaru WRX STI бе представено официално в България. Премиерата се състоя вчера вечерта на специално събитие в софийския шоурум на марката.
Subaru WRX STI с премиера в България
"Новият WRX STI е по-бърз, по-красив и по-луксозен от всякога. Само този автомобил може да ви накара да изпитате несравнимото усещане при шофиране “Pure Power in Your Control” (Истинска мощ по ваш контрол), заявиха представителите на марката.

Петото поколение на Subaru WRX STI, представено в Женева тази година, е изградено на нова платформа и предлага по-щедри размери. Автомобилът се задвижва от 2.5-литров бензинов двигател, доставящ мощност от 300 к.с. при 6 000 об/мин. и максимален въртящ момент от 407 Нм, наличен при 4000 об/мин. Ускорението 0-100 км/час отнема 5.2 секунди, а максималната скорост на движение достига 255 км/час.
Subaru WRX STI с премиера в България
Двигателят на WRX STI се комбинира единствено с ръчна скоростна кутия с шест степени, която предава въртящия момент към четирите колела посредством фирмената система Symmetrical All-Wheel Drive. Тя е снабдена с многорежимен механичен централен диференциал (DCCD), чиито настройки се контролират от водача. Налична е и позната система Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE), която позволява на шофьора да избира между няколко режима на работа на мотора - Intelligent, Sport и Sport Sharp.

Цените на модела в България започват от 89 880 лв. с ДДС.Срещу тази сума се предлага напълно оборудван автомобил със серийни екстри като двузонален климатроник, електроуправляем люк, навигационна система, аудио система Harman Kardon, ксенонови фарове и много други.  
Subaru WRX STI с премиера в България
По време на премиерата на колата бе обявено и новото партньорството на Субару Моторс ООД, официален вносител на марката за България. Българската компания, основана през 2002 година, стана официален дилър на дистрибутора на марката за Европа - Subaru Italia, който е 100% собственост на японската корпорация Fuji Heavy Industries.

Снимки: Automedia.bg

Тагове: subaru wrx sti
0 от 500
  • #59
    4 rate up comment 11 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Няма и дума за разхода на гориво. Да не мислите, че е случайно! Да бе! Нали ще откажат и единствения си клиент...:))) Найтапим ги, но да си го кажем честно, тази марка не знае защо изобщо съществува и към какво се стреми. Краден дизайн, супер евтинджос салон (на нивото на Форд), проблемни двигатели и както пишат в АутоБилд, загуба на качество в дългосрочен план. Какво да говорим повече!
  • #58
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Nev, какво ме интересува какво пишат в някакъв сайт и как оценяват,това си е тяхно лично мнение. Еми Инсигниата са я оценили с 2 звезди,тогава какво ми я хвалиш?
  • #57
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Инсигниа 6 степенна механична ск.кутия е 6 сек. 0-100 км.ч.!!! Автоматика е 6,3 сек. И това че Инсигниа може да я направят да тежи и 6 тона не е проблем на Субару,а на Опел. Също така Инсигниа има 2 цилиндъра повече и 325 коня и пак е по-бавна.
  • #56
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Insignia е в класа на Passat, а това субару тук е в класа на Golf. Сравнявате различен клас коли. Със сигурност опела ще вози като S-класа пред тази легенена друсалка.
  • #55
    8 rate up comment 10 rate down comment
    До дифорса ( преди 9 години )
    Така де на Субаруто мотора му е 2.5литра, а на Опела е "цели" 2.8литра!Да оставим факта (за ускорението), че Инсинията е поне с 200кила по-тежка(голяма, луксозна и т.н.), а и ЯПОНСКАТА скоростна кутия на Aisin "помага" за по-слабото ускорение - всъщност 6сек/100 срещу 5.2 и то с ръчка за по-лекото Субару...Но - както и да е, едно си баба знае и ..т.н.
  • #54
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Nev приятелю ще ти уредя час при психиатър.Нужен ти е много силно.Получаваш факсове отнякъде.Вземай бързи мерки.
  • #53
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Субару е убиеца на всички немски разпадащи се недоразумения от преди новата ера.
  • #52
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Няма защо някакъв лаик да ни обяснява как Слънцето изгрява от запад. Мерси, гейче недоклатено! За боксерните мотори на Субари на 100 000 км. е пределна граница. Не трябва да съм фен на ФВ, но те изкарват без проблем 300 000 км. Колкото и да се скъсваш да я хвалиш тази жалка марка, ние я знаем колко струва.
  • #51
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Субару и в момента с модели от преди 15 години си прави гаргара с немските разпадащи се каски пълни с асфалт.И е супер предпочитана бегачка в доста състезания за разлика от мазните бавнооборотни шлепове на тъпите хитлеристи.
  • #50
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Яяя..!! ( преди 9 години )
    Cпортна УАЗ-ка са пуснали!)))))))))))))))))