IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Промените в Mercedes-Benz G-Class ще удължат живота му с 11 години

Следващата версия на легендарния всъдеход ще се предлага с 2 нови двигателя

Промените в Mercedes-Benz G-Class ще удължат живота му с 11 години

Един от най-дълголетните модели в гамата на Mercedes-Benz – легендарният G-Class, ще претърпи пълна модернизация след 2 години. Това ще позволи на модела да се задържи в производство поне още 11 години, съобщава изданието Car.
Промените в Mercedes-Benz G-Class ще удължат живота му с 11 години
Според информацията Geländewagen, както е оригиналното име на всъдехода, ще претърти „капитален ремонт“, но това ще бъде само фейслиф, а не нова генерация на модела. Машината ще запази познатия квадратен силует, но ще стане с около 100 мм по-широк, а линията на покрива ще бъде леко променена.

Дизайнерите на компанията предвиждат също така различни в сравнение със сегашната версия (на снимката) брони и решетка на радиатора, както и нови предни фарове със светодиодни елементи. Художниците също така търсят място за поставяне на миниатюрни камери, отговарящи за работата на различните електронни асистенти.

Сериозни промени очакват гамата двигатели на Mercedes-Benz G-Class, в която ще бъдат включени два нови V6 мотора. Базов ще бъде 2.9-литров дизелов агрегат с мощност 317 к.с. и 480 Нм въртящ момент. След него ще се нареди 3.0-литров бензинов мотор с мощност 372 к.с. и 480 Нм.

Клиентите ще могат да поръчат и версиите с някой от двата V8 двигателя, чиято мощност ще бъде съответно 466 и 579 к.с. От гамата обаче ще отпадне модификацията с V12 мотор, която се предлага в момента.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz g-class
0 от 500
  • #6
    13 rate up comment 2 rate down comment
    пилот ( преди 9 години )
    Е*ати кубчето е тая G-класа. Малиии
  • #5
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо, още първото поколение на "Audi A6 Allroad"(версията с ръчна скоростна кутия и бавни предавки) беше единствения автомобил преминал успешшно тестовото офроуд трасе на Lаnd Rover. Така че Ауди не са съвсем безобидни и извън пътя. Иначе силата на куатрото е на заснежени терени.
  • #4
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това не е ДЖИП а Мерцедес. ДЖИП е марка, която произвежда различни модели високопроходими СУВ и кросоувъри, като Чероки, Wrangler,Компас и Ренегат.
  • #3
    12 rate up comment 9 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    Ами определено са по-добри! И то много,много по-добри. Но ти няма как да го знаеш това.
  • #2
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тия които си изброил Дошо, не са джипове в този смисъл на думата. Да, те са по високи, 4x4, и доста по проходими от обикновените автомобили но определено не се взимат за офроуд шофиране. Сравнението ти е неуместно, SUV автомобилите имат друга идея и цели.
  • #1
    26 rate up comment 3 rate down comment
    BMW Driver ( преди 9 години )
    Този джип не се купува заради закръглени или красиви форми, така че най-добре да не пипат изобщо сиуетът, защото той е класически и е запазена марка на модела, няма човек който да го обърка. Този джип има много други качества и който се интересува от оффроуд знае това.