IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникално BMW i8 за шест пъти по-висока цена

Автомобилът бе продаден на търг с участието на Джей Лено

Уникално BMW i8 за шест пъти по-висока цена

Уникално BMW i8 за шест пъти повече пари
За рекордно висока сума бе продадено уникално BMW i8, съобщават организаторите на търга Gooding & Company.

Наддаванията за електрическия суперавтомобил достигнаха сумата от 825 000 долара, което е повече от шест пъти над цената на стандартно BMW i8. В САЩ моделът стартира от 135 700.

"Сумата е рекордна и най-високата на търг за BMW i8", уточняват от Gooding & Company.
Уникално BMW i8 за шест пъти повече пари
Търгът, който бе воден от американската телевизионна легенда Джей Лено, се състоя на 16 август в Калифорния, САЩ.

Самият автомобил е уникален, произведен в само един брой. Той е дело на BMW Individual, като се отличава с оригинален сив цвят и специално оборудван салон с лазерно гравирани емблеми "Concours d’Elegance Edition".

Цялата сума от 825 000 долара ще отиде за фондацията на организаторите на събитието Pebble Beach Company, която подпомага млади надежди в областта на спорта, науката и изкуството.
Уникално BMW i8 за шест пъти повече пари
Уникално BMW i8 за шест пъти повече пари
Уникално BMW i8 за шест пъти повече пари
Снимки: Gooding & Company

Тагове: bmw i8
0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до единия от анонимн ( преди 9 години )
    Колкото и да не ми се иска да го призная, Мерцедес се справят много зле последните години. Те не създават вече. БМВ ги измести, както по качество, така и по лукс и комфорт и взискателност към детайлите. БМВ влиза дори в доминираният от Мерцедес сегмент на купетата. Просто в момента БМВ е номер 1. Ауди за мен винаги ще бъде посредствена марка с VW-качество и нищо повече. Мерцедес трябва да се постараее мноооого, че да стане пак номер 1. Нека започне от качеството. Карам Мерцедес съм недоволен.
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    fail bmw ( преди 9 години )
    Ужас, безумно скъпата сапунерка я надули още повече. Дори има разход по-голям от хибридна лимузина. FAIL.
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    EmoXide ( преди 9 години )
    ПП, извини ме, прав си ! :)
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ПП ( преди 9 години )
    До EmoXide:BMW не правят V6 a R6.
  • #17
    2 rate up comment 7 rate down comment
    до Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    "европейците нещо не успяват да убедят американците и японците да си купуват..."Само в тези 2 държави.Във всички останали държави са повече от убедителни.А относно копирането: посоката е Америка -> Европа -> Азия.Така е вече цял век и така ще продължи още дълго.
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    EmoXide ( преди 9 години )
    BMW ще даде усъвърешнствани V6 Turbo двигатели, a TOYOTA модерни японски батерии, какво лошо ?
  • #15
    8 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 9 години )
    Аз не разбирам защо се спори, след като към днешна дата големите авто-концерни имат както глобални така и локални модели.Всичко е въпрос на пари и обмен на технологии.Устойчивото развитие налага глобализации и технологични съюзи. Всеки се стреми към такъв партньор от който може да получи know-how и навлизане на нови пазари.
  • #14
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Ха-ха, ВАГончо, само дето европейците нещо не успяват да убедят американците и японците да си купуват канцерогенни тракалници. От друга страна самите европейци копират модерните японски и американски технологии като бензиновите хибриди и електромобили. Но, вие ВАГонетките не спирайте да ни веселите с малумието си, иначе няма да е интересен тоя форум.
  • #13
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вижте не намесвайте японците при Европейците. Европа е меката на автомобилите. Европа движи модата при колите и всички останали се съобразяват с европейските тенденции. Не напразно производителите от другите континенти, продават моделите си в цял свят а за Европа правят европейски версии с по-качествени материали, по-така. Европееца е глезен, него не можеш да го баламосаш с саморазпадаща се Корола. Те Японците като видяли обикновен Голф и го помислили за летяща чиния. Толкова се въодушевили, че го избрали за автомобил на Япония.
  • #12
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ми много ясно че с Тойота, ФВ няма да им купуват двигателите а японците нямат двигатели, за това купуват от БМВ. Плюс това БМВ знае че Тойота не му е никакъв конглокент, БМВ бият Тойотения Лексус като тъпан на всички пазари.