IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover представи най-мощния и най-бърз модел в историята си

Версията Range Rover Sport SVR разчита на мощност от 550 к.с.

Land Rover представи най-мощния и най-бърз модел в историята си

Компанията Land Rover официално представи най-мощния и най-бърз модел в историята си – всъдехода Range Rover Sport SVR. Първата поява пред публика на машината ще бъде на стартиращия на 14 август ежегоден конкурс в Пебъл Бийч (САЩ).
Land Rover представи най-мощния и най-бърз модел в историята си
„Горещият“ модел е оборудван с 5.0-литров V8 двигател с механичен компресор. Аналогичен агрегат вече се използва при новото поколение на Range Rover Sport, но за версията SVR са променени програмата му за управление, както и всмукателната и изпускателната системи. Резултатът от това е увеличение на стандартните 510 к.с. и 625 Нм до 550 к.с. и 680 Нм при Range Rover Sport SVR.

Двигателят на Range Rover Sport SVR работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, при която времето за смяна на предавките е намалено с 50% в сравнение със стандартната. Трансмисията на всъдехода предлага цели 25 варианта на работа в зависимост от пътните условия и начина на шофиране.

От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 4.5 секунди, като може да развие максимална скорост от 260 км/ч. Още преди официалната си премиера Range Rover Sport SVR стана най-бързият всъдеход, преминал Северната дъга на „Нюрбургринг“. Моделът на британците постигна 8 минути и 14 секунди, което е с 10 секунди по-бързо от резултата на BMW X6 M и с 3 секунди над постижението на Porsche Cayenne Turbo.

Снимки: Land Rover

0 от 500
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    thebrainless ( преди 9 години )
    2014 Ленд Роувър - Дачия!!! За пореден път - тук са най-големите автомобилни експерти, които някога някъде е срещал на тази земя! Заклевам се!
  • #14
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тази марка твърдо е окупирала дъното на всички класации за качество от 2002 год. насам. Благодаря, не ме интересува, дори да са на цените на Дачия!
  • #13
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ... Х5М е на около 5 години ще се учудя ако е по-добро
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ти пък понеже си карал и БМВ-то и Мерцедеса и Рейнджа в един и същи ден и знаеш кое точно колко вървисъщо така не съм казал че са по-добридаже предвид че
  • #11
    5 rate up comment 6 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 9 години )
    Знам досегашните постижения на немските инженери, анонимнико от по-долу. Въпросът е, че БМВ Х5/Х6 М е по-мощно и по-бавно, а АМГ-то е дори зад него. Схвана ли сега мисълта ми?
  • #10
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И аз бях маниак на тема коли, докато не разбрах една простичка и очевидна истина - това са просто вещи, чиято функция е да ни закарат от А до Б при максимално високо КПД. А разни подробности като супердизайн и мегамощност са пълни глупости, чиято цел е да измъкнат на консуматорското общество 20 000-30 000 евро отгоре. С няколко думи - Лендроувър са чудесни машини, но Рейнджроувър са напълно безмислени.
  • #9
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    великата немска инжинерна мисъл отдавна е извадила бмв Х5М и Мерцедес Г63 (по-скоро японската инжинерна мисъл къде е макар че вярвам че и те имат подобни возила но просто аз не съм запознат) Въпросът е кому са нужни подобни мощности и то от джипако джипа е джип един дизел с въртящ момент при 2000об да завърти земята на обратно е далеч по-смислен
  • #8
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това трупче трудно може да се нарече стортно. Високо, квадратно анти айродинамично, може би за това е с толкова ниска максимална скорост. Ще ускорява добре до 100км.ч. и от там нещата ще стават все по трудни за двигателя.
  • #7
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Май ти си третокласен баламурник.
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    reventon ( преди 9 години )
    nai-dobrite vsudehodi