IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz разкри новото Vito

Моделът е силно повлиян от V-Class, ще стъпи на пазара тази година

Mercedes-Benz разкри новото Vito

Германската компания Mercedes-Benz разкри първите снимки и информация за новото поколение Vito. Моделът ще бъде представен пред публика на някое от големите изложения през есента, а продажбите му ще стартират преди края на годината.
Mercedes-Benz разкри новото Vito
Снимка: Mercedes-Benz

Новият Vito, който се явява по-практична алтернатива на V-Class, е заимствал дизайна си от новите поколения на C-, E- и S-Class. Моделът предлага голямо разнообразие от конфигурации и най-голямата товароносимост в този клас - 1369 кг, сочи информацията от Mercedes-Benz.

Новото поколение Vito предлага както задно, така и предно задвижване, като ще бъде достъпно в три дължини - 4895 мм, 5140 мм или 5730 мм. На разположение са и две дължини на междуосието, а максималната височина достига 1910 мм.

Моделът може да бъде поръчан като пътнически или като товарен. Различните версии имат различни настройки на окачването, като при моделите със седалки в задната част амортисьорите имат по-комфортна настройка.

Германските инженери са подсигурили доста богато стандартно оборудване за своя нов модел. В него влизат четири дискови спирачки, адаптивна ESP система, осем въздушни възглавници (при пътническите версии), система за контрол при силен страничен вятър, система за следене на налягането в гумите, система, която следи за умора у водача, система за предупреждение при наличие на автомобил в мъртвата зона на огледалата и др.

Гамата двигатели е представена изцяло от дизелови агрегати. За моделите с предно задвижване се предлага 1.6-литровият агрегат, който е наличен с мощност 88 к.с. или 114 к.с. Версиите със задно задвижване разчитат на по-мощни двигатели, доставящи 136, 163 или 190 к.с. Трансмисиите са ръчна с шест степени и автоматична със седем. Ще бъдат предложени и версии със система за задвижване на четирите колела.

Продажбите на новото Vito ще бъдат факт през октомври, като цените в Германия стартират от 17 990 евро за базовата версия с предно предаване.

Тагове: mercedes-benz vito
0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да видим как ще е туй откъм гниене и надеждност, че предишните два модела хич ги няма. Мергел забравиха че при микробусите има едни странни изисквания - да не се развалят и да бачкат здраво, щото хората ги ползват за работа, а не за преддискотекостоене.
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    учудвам се че гние толкова но като цяло строто беше готино - доста съм се возил в едно пътническо
  • #1
    13 rate up comment 15 rate down comment
    ръжда ( преди 9 години )
    Добре, че са Рено да им го направят. Дано поне да са сменили ламарините, че сегашното Вито гние, като Опел, че и по-зле.