IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru WRX STI vs. Audi S3 Sedan

Британци противопоставиха двете коли в драг надпревара (Видео)

Subaru WRX STI vs. Audi S3 Sedan

Audi S3 Sedan и Subaru WRX STI не са типичните конкуренти на пазара, но в същото време имат доста общи черти. Британското издание AutoExpress противопостави двата автомобила, за да открие предимствата и недостатъците им.
Audi S3 Sedan vs. Subaru WRX STI
Що се касае до разликите, те са очевадни. Японската рали икона е проектирана, за да бъде расов спортист, докато горещата версия на новото А3 Sedan трябва да предложи както спортна тръпка, така и висок комфорт.

Както изглежда въпросните задачи са изпълнени. От AutoExpress посочват, че Subaru WRX STI има изключително стабилно поведение на пътя, спортна возия и изкушаващ звук във високи обороти. От своя страна Audi S3 Sedan предлага отлична динамика, луксозен салон и адаптивно шаси, което поема по-добре нервностите по пътя.

"Subaru WRX STI е точно това, което очаквате - бърз, спортен и брутален. Audi S3 Sedan също не изневерява на традициите на марката. Той е добре балансиран и се управлява изключително лесно с висока скорост", казват британците.

Прилики между двата автомобила също не липсват. Както S3 Sedan, така и WRX STI предлагат мощност от 300 к.с. Японската кола има малко по-висок въртящ момент, който обаче се постига чак при 4000 об/мин. При Audi нютонметрите са 380, но са налични още при 1800 об/мин. Освен това WRX STI е с почти 100 кг. по-тежък.

Разлика, разбира се, има и в цената. Във Великобритания Subaru WRX STI се предлага срещу 28 995 лири, докато при S3 Sedan цените започват от 33 245 лири. 

За съжаление AutoExpress не са направили сравнителен тест на писта, като са ограничили съревнованието единствено с драг състезание. То започва след шестата минута на видеото.




Ето и присъдата на AutoExpress: "Феновете на Subaru ще обикнат отличителния звук на боксеровия мотор, както и уникалният характер на колата. Но Audi има далеч по-добър салон, ускорява по-добре на права линия и като цяло е по-добрата кола за всекидневно ползване. Да, той е по-скъп, но ако търсите бърз, комфортен и стилен седан, S3 Sedan е колата за вас".

0 от 500
  • #93
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    с разликата от цените на двете коли може да се направи доста сериозен тунинг на импрезата
  • #92
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бъчваря, не отегчаваш никого, напротив така омайно описваш безсилието на една четиринулева марка автомобили.
  • #91
    4 rate up comment 1 rate down comment
    германеца ( преди 9 години )
    дааааааааааааа
  • #90
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Subarufan ( преди 9 години )
    Клипчета много, истината за всеки е различна, зависимост от това как гледа на нещата. Във всички случаи, това не комплексен тест където да се видят обективно качествата на двата автомобила, а по-скоро тест, направен да покаже силните страни на Аудито. Не че е лоша кола, но просто не е по-добра като цяло.https://***.youtube.com/watch?v=wDKrcZ7xLY8&index=4&list=PLA97180860447EE6A
  • #89
    5 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    @speedart, ако си отдавна в тоя сайт, няма как да не сме спорили по тия въпроси преди години. Ще позволя да не се съглася с теб. Поне 10 пъти съм давал тук линк към клип с Focus RS, който минава Нюрбургринг с време 7 м.59с.15стотни, когато след това RS на Megane постигна с 6-7 секунди по-слабо официално време. По времето на тоя клип, в АБ излезе една статия, в която участваха A3, Focus RS и BMW 135i(ако не греша индекса). Та точно там оплюваха Ауди на пистата, което на втората обиколка оставаше без гуми заради електронно симулирания диференциал. Да, ти сигурно ще направиш по-бърза обиколка, но какво правиш на втората? Влизаш в бокса за смяна на гуми? За жалост напоследък и Форд заложиха на електронно симулиран диференциал, а не на чисто механичен. А това, което казвам за Ауди, го казват немците. Ако на тях не вярваш, аз съм пас. Вземи коя да е статия за Ауди и ще прочетеш, че почти винаги то изоства от БМВ, а напоследък и от Мерцедес. Да забравим за Форд. Аз ти говоря за немски машини, а не за полунемски или японски. Ауди не могат да победят в собствената си държава. Дори прясна-прясна статия. Ауди RS Q3 загуби тотално на пистата от Mecedes GLA 45 AMG. Ето времената на пистата: Ауди 1.41.39, Мерцедес 1.36.87. Мощността е 310 срещу 360 к.с. Максимални скорости 250 км/ч. Ще кажеш, Мерцедес е по-мощен и затова. Да, ама не. Дори немците се учудват, че на права линия Ауди ускорява и доускорява по-бързо. Но както виждаш от времената, ускорението не е всичко. Вземи и прочети бр 29, че да не отегчавам хората.
  • #88
    16 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нагледен пример колко са назад прехвалените от вас японски автомобили.Поздрави.
  • #87
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Един вид ако сте фен на Субару ще харесате него, за всики осанали S3 е по добрата кола;)
  • #86
    17 rate up comment 13 rate down comment
    ОПА!!! ( преди 9 години )
    Мале, каква стана тя сега от години плюете по Ауди а то С3 не рс3 а с3 поцепи най-бързото Субару на Драг....не ми се мисли ако го подхванат батковците на с3-рс4,рс 6 какво ще се случва с това Субару....Интериора на Ауди по-луксозен ,двигателя по-добър-много са гадни тези Аудита
  • #85
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    копи-пействай още 20 пъти простотията дето си написал смехоран...от това няма да стане повече истина
  • #84
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    https://***.youtube.com/results?search_query=Subaru+WRX+STI+vs.+Audi+S3