IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen и Golf си остават лидери в Европа

Резултатите на Renault продължават да растат

Volkswagen и Golf си остават лидери в Европа

Маркетинговата компания JATO Dynamics представи собствените си данни за продажбите на нови автомобили в Европа. Както и преди, най-продаваният модел си остава Volkswagen Golf, чиито резултати в сравнение с юни 2013 г., са се увеличили със 7,5%.
Volkswagen и Golf си остават лидери в Европа

Снимка: Volkswagen

Втората позиция е за Renaut Clio, който също записва увеличение - с 12,3%. Следват Ford Fiesta (+6,2%) и Opel Corsa (+3,5%), а топ 5 затваря Volkswagen Polo, чиито продажби обаче са намалели с 14,5% спрямо юни 2013 г.


Топ 10 на най-продаваните модели в Европа
Volkswagen и Golf си остават лидери в Европа
При производителите лидер е марката Volkswagen, която през юни е записала спад на продажбите с 3,1%. В същото време намиращата се на второ място Renault демонстрира отлични показатели – увеличение с цели 20,8%.

Топ 10 на най-продаваните марки в Европа
Volkswagen и Golf си остават лидери в Европа

Още по темата:
VW продължава да бъде лидер на пазара в Европа



Тагове: jato dynamics
0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 32 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Нормално е, при това застаряващо население на Европа хората да мислят за задгробния живот и да си купуват готови, мобилни ковчези и гробници! Евтино и практично!
  • #1
    32 rate up comment 10 rate down comment
    M ( преди 9 години )
    В Европа напълно доминират европейските марки и това е нормално. С комбинация от качество, технология и дизайн те имат аванс пред останалите. От другите марки единствено Форд държи високи продажби, но това е защото има традиции на европейския пазар, както и дизайнерски центрове и производство в европейски държави.