IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Focus RS - 330 к.с. на предната ос

Моделът пристига най-рано догодина

Ford Focus RS - 330 к.с. на предната ос

Новият Ford Focus RS ще разполага с мощност от 330 к.с., която ще се предава към предния мост, твърди британското издание Аutocar, като се позовава на свои източници.
Ford Focus RS - 330 к.с. на предната ос
Новият Focus RS по време на тестове. Снимка: Automedia

Най-мощната версия на новия Ford Focus трябва да се появи на пазара или в края на 2015, или в началото на 2016 година, когато Focus ще бъде подложен на поредна модернизация.

Автомобилът ще използва 2.3-литровия двигател с четири цилиндъра, който задвижва новото поколение на Ford Mustang. При Focus RS агрегатът от семейството EcoBoost ще развива 330 к.с., което е с 30 к.с. повече от 2.5-литровия мотор с пет цилиндъра на настоящото поколение Focus RS. Въртящият момент също ще бъде увеличен.

Очакват се и специални модификации с още по-висока мощност. Припомняме, че настоящият Ford Focus RS бе предложен във версия с 500 к.с. и 460 Нм, която бе изкупена за само 12 часа.

Въпреки по-високата си мощност, новият Focus RS ще запази задвижването към предните колела. Моделът ще разполага с диференциал с повишено триене и специалното предно окачване RevoKnuckle, което се използва и в настоящото поколение на „заредения” хечбек.

Аutocar твърди също така, че моделът ще се предлага на всички световни пазари, включително в Северна Америка. Цените ще започват от около 34 000 евро.

Тагове: ford focus ford focus rs
0 от 500