IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar XE ще дебютира на 8 септември

Компанията разкри подробности за шасито на най-достъпния си модел

Jaguar XE ще дебютира на 8 септември

Новият седан Jaguar XE ще бъде представен на 8 септември, съобщиха от компанията. Моделът ще бъде показан пред VIP-гости и представители на медиите в Лондон, а дебютът му пред публика ще се състои на изложението в Париж през септември.

Jaguar XE ще дебютира на 8 септември

От Jaguar разкриха подробности за платформата, на която е изграден конкурентът на BMW 3-Series. Окачването е от от алуминий с предни двойни носачи, каквито са използвани при спортния F-Type. Някои от елементите на конструкцията са така направени, че да бъдат на същото ниво на издръжливост, с което разполага седанът XFR.

Jaguar XE ще дебютира на 8 септември

Освен това XE ще бъде първият Jaguar, оборудван с нов електрически усилвател на кормилната уредба. Той разполага със системата All Surface Progress Control, която променя устойчивостта на автомобила при движение върху хлъзгави повърхности. Според представител на марката тази система работи на принципа на круз-контрола при по-ниска скорост, като позволява на машината при нужда да ускорява или намалява скоростта си без натискане на педалите.

Jaguar XE ще дебютира на 8 септември

Двигателите на новия модела ще бъдат 4-цилиндрови от семейството Ingenium и 6-цилиндрови с механичен компресор. По-големите са с мощност 340 и 380 к.с. и се предлагат на купето и роудстъра F-Type. Топ-версия на Jaguar XE ще разчита на V8, познат от F-Type R Coupe. Двигателят с обем 5.0 литра развива 545 к.с. и ще трябва да направи версията Jaguar XER-S най-мощният автомобил в сегмента. Максималната скорост на тази модификация ще надмине 300 км.

Цените на модела ще бъдат обявени при представянето му на 8 септември. Очакванията са те да стартират от 30 000 британски паунда (37 600 евро).

Снимки: Jaguar

Тагове: jaguar xe
0 от 500