IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Corsa излиза в две версии - Sport и Comfort

От Opel разпространиха информация за модела

Новата Corsa излиза в две версии - Sport и Comfort

След серия от шпионски снимки на петото поколение Corsa, компанията производител разкри официална информация за новия модел. Той ще бъде представен на изложението в Париж и ще стъпи на пазара още тази година.
Новата Corsa излиза в две версии - Sport и Comfort
Към момента протичат последните изпитателни тестове, по време на които са направени снимките

Една от основните новости при Corsa E ще бъдат двата вида окачване. Моделът ще се предлага в две версии - Sport и Comfort, като първата ще се отличава със спортните си настройки, докато втората ще залага на комфорта.

Към момента все още няма подробна информация за задвижващите агрегати на новия модел. От Opel обаче разкриват, че дебют с Corsa E ще направи новото поколение 1.0-литров бензинов турбодвигател, който работи с нова шестстепенна механична трансмисия. Двигателят е трицилиндров и генерира достойните 115 к.с.

Нито дума не се споменава за дизайна на колата, но появилите се по-рано шпионски снимки разкриха, че моделът ще получи елементи в стила на Adam и Meriva. В салона пък ще видим нова централна конзола с по-малко бутони.

Петото поколение Corsa ще се предлага във версии с 3 и 5 врати. В основата на модела е платформата Gamma II, благодарение на която масата на колата ще бъде редуцирана с около 50 кг.
Новата Corsa излиза в две версии - Sport и Comfort
Моделът вече е бил изпробван лично от д-р Карл-Томас Нойман, главен изпълнителен директор на Opel, като отзивите му са били повече от положителни, сочи официалната информация.

"Новият модел прави огромен скок в сравнение с Corsa D. Оценката за новия 1.0 ECOTEC двигател е също положителна. Той се отличава с по-висок въртящ момент, по-добра спонтанност на реакциите и по-ниски нива на шум", споделят производителите.

Снимки: Opel
 

Тагове: opel corsa
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абсолютно съм съгласен с нон-сенс.Бих го поправил само да не споменава Опел, като цяло, а по-скоро модела Корса. Няма как да е комфортен този модел и никога не е бил, а и спортен няма да е с този 1.0 ECOTEC. Така, че грешката е вярна и Корса в едно изречение с комфорт и спорт не бива да се употребява.Интересно ми е от Фиат ли са взели 1.0 ECOTEC или от друго място?
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Нонсенс са *** изказвания като долното!
  • #1
    6 rate up comment 10 rate down comment
    нон-сенс ( преди 10 години )
    Опел- спорт -комфорт!?