IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari направи кола за 4.2 млн. долара

Специалното F12 Berlinetta струва колкото три LaFerrari

Ferrari направи кола за 4.2 млн. долара

Първи снимки на ексклузивната версия на суперколата Ferrari F12berlinetta, подготвена по специална поръчка от подразделението на компанията Special Projects, бяха публикувани от изданието Jalopnik.
Ferrari направи кола за 4.2 млн. долара
Купето ще получи добавка TRS към името си, а цената му е 4.2 млн. долара. За сравнение последният модел на италианския производител – суперхибридът La Ferrari, струва 3 пъти по-малко. При него цената е 1.4 млн. долара.

Специалната версия разполага със система за рекуперация на кинетичната енергия. Тя се отличава от стандартното Ferrari F12 Berlinetta и по каросерията си, която е преправена в тип „тарга“. Освен това машината разчита на 6.3-литров V12 двигател, чиято мощност не се разкрива. При стандартното F12 Berlinetta този агрегат развива 740 к.с. С него купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.1 секунди, а максималната скорост е 340 км/ч.
Ferrari направи кола за 4.2 млн. долара
През януари подразделението Special Projects построи и специално Ferrari FF, също в една бройка. То бе превърнато от характерното за модела „Shooting Brake“ в далеч по-традиционно купе с плавни линии на покрива.

По-рано Special Projects създаде и уникално купе Ferrari 458 за рок-музиканта Ерик Клептън, а също така подготви суперколи за частния колекционер Джеймс Гиленхаус, за президента на компанията за продажба на недвижими имоти Питър Каликов и за американския милионер Едуард Уолсън.

Снимки: Jalopnik

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 10 години )
    Редакцията уморих се да ви повтарям- думата "рекуперация" НЕ СЪЩЕСТВУВА в българският език!И колите НЕ СЕ СТРОЯТ!***.
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо до Enzo ( преди 10 години )
    Добре бе кой ти пречи - бъди баламурник и плащай Х 2 и Х 3 за "премиумите" дето през ден висят по сервизите!През това време може и да те повозя в някоя евтина, но ВЪРВЯЩА Хонда, Тойота, Мазда и т.н.А като узрееш за истинското КАЧЕСТВО - заповядай в Лексус, Инфинити, Аглока!
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Enzo ( преди 10 години )
    Абе, не знам в Япония как викат на Ferrari, ама Аз в България повече на японска *** няма да се кача! Купувайте си ги, карайте си ги, харесвайте си ги и си ги хвалете! Но на мен акъл не ми давайте за това какви коли да карам. Карал съм различни и ЗАТОВА знам - ако е суперкар - италианска. Ако е премиум нормален автомобил БМВ, Мерцедес, Ауди. В този ред. Точка! Било банално?! Не, пробвано е! Идете първо от тъпите си Тойоти, МицибУшита, Хонди и тем подобни кокошарници, и седнете в едно БМВ от същите класове и години или от GT-R-а прехвален в едно стандартно F12 Berlinetta и после, ако не ви е срам, пак кажете, че японците са номер 1. Три години се мъчих с чисто ново МицибУши е няма такъв ***! Пред очите ми е и една Корола 2010г. и Авенсис и Мазда 6 същата жалка картина! Гледаш ги тия съборетини и не можеш да повярваш, че си се вързал така на внушенията, че имат допирни точки с автомобилите. Не се разваляли не, не се развалят. Те просто НЕ СА НАПРАВЕНИ, за да чакаме да се развалят. Евтино, евтино, евтино, евтино това е всичко, което може да се каже за тия коли! И изглежда на живо даже още по-евтино. Който ви убеждава, че нещо изработено евтино и от евтини материали може да е качествено, да знаете брутално ви лъже! А иначе говорете си не пречите... Не само на мен. На никого от тези, които караме истински коли, просто не ви обръщаме внимание по улиците!
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо до: доДошо ( преди 10 години )
    Ти конско печено ял ли си?
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ето това е дизайн и красота,а не онези жълтурски консерви и разпадащи се оризарски кокошкарници ,нали Дошко.
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до Дошо ( преди 10 години )
    Я кажи сега какво ще го прави CT-R-a!
  • #6
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Това да си богат(по една или др. причина)не е гаранция, че не си балък!И тия - турили 2 пожарогасителя в повече и хоп 4.5млн.,др. път да поискат направо 45млн!То за това в Япония на ферари му викат italian trash!
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    petar ( преди 10 години )
    като няма какво да си купиш освен к..ви и ламарини...си купуваш от най скъпите такива:)))
  • #4
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Един там ( преди 10 години )
    Отзад не ми харесва.Няма да си поръчам такава.:)
  • #3
    20 rate up comment 2 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    Ферари правят каквото си поискат и им се получава :) Нека и в бъдеще продължават да ни радват с уникалните си автомобили