IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Англичаните са най-доволни VW Up!, VW Golf Plus и Skoda Yeti

При марките лидери са Jaguar, Lexus и Mercedes

Англичаните са най-доволни VW Up!, VW Golf Plus и Skoda Yeti

В Англия шофьорите са най-удовлетворени от моделите VW Up!, VW Golf Plus и Skoda Yeti, показва тазгодишното изследване на авторитетната компания J.D. Power, поръчано от изданието What Car?. Автомобилите в класацията са разпределени по модели, класове и марки, като при производителите лидери са Jaguar, Lexus и Mercedes.
Англичаните са най-доволни VW Up!, VW Golf Plus и Skoda Yeti
Големият победител в проучването е VW Up!, който е лидер при моделите и печели титлата "Най-добър градски автомобил". Снимка: VW

Тазгодишното изследване е проведено между 15 000 собственици на нови автомобили, като се базира на удолетвореността им от автомобилите и следпродажбеното обслужване. Водачите е трябвало да оценяват и качества като пътно поведение, дизайн, комфорт, надеждност, икономичност.

В класацията по модели доминират германските автомобили, които заемат 7 от първите 10 места. Топ 3 оформят VW Up!, VW Golf Plus и Skoda Yeti, а в дъното на класацията са Chevrolet Spark и Alfa Romeo MiTo, които заемат съответно места 109 и 108.

При производителите клиентите са най-доволни от Jaguar и Lexus, които заемат първото място с равен резултат. В челната петица попадат още Mercedes, Skoda и VW, а в дъното са класирани Chevrolet, Alfa Romeo и Fiat.

What Car? са направили и класация, която подрежда автомобилите според класа им. Тук отново доминират германските машини, които заемат 6 от общо 10 места.

Лидер при малките коли е Citroen DS3, при големите SUV - Lexus RX, при малките MPV - Kia Venga, при големите MPV - VW Touran, при градските коли - VW Up!, при малките семейни коли - VW Golf Plus, при SUV - Skoda Yeti, при семейните коли - Mercedes C-Class, при автомобилите за забавление - VW Scirocco, а при комбитата - Volvo V70 / XC70.

Ето и пълната класация

Класиране по модели:
Англичаните са най-доволни VW Up!, VW Golf Plus и Skoda Yeti
Класиране по марки:
Англичаните са най-доволни VW Up!, VW Golf Plus и Skoda Yeti

Тагове: j.d. power what car?
0 от 500
  • #52
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Shop ( преди 9 години )
    Е как няма да гласуват най-много за това недоразумение. Собствениците му подивели от яд, че са набутали една торба пари за "германския пациент" са решили да гласуват за, белким и други се набутат. Явно са чели нашенски поговорки и ехидно ги прилагат на острова ;)
  • #51
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Тайната на затворите ( преди 9 години )
    Познати са комбинации от паста за зъби, гнили плодове и кетчуп, които се затварят в пликче и се оставят да ферментират, а след това започва веселбата
  • #50
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Тайната на затворите ( преди 9 години )
    Знаете ли какво слагат в него, за да е по-издържливо? Човешка урина слагат! Не е особено стерилна, но какво пък. Със сигурност сте чували за затворници, които успяват да направят опасно остри ножове от лъжица или химикалка, но това си е лесна трансформация. Умелият затворник може да измайстори нож от почти всичко, което му попадне. Най-голяма креативност се проявява, когато става дума за алкохол и наркотици.
  • #49
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Тайната на затворите ( преди 9 години )
    Чудите се как толкова много мъже на едно място издържат години без секс? Кой е казал, че не правят секс? Много от затворниците осъзнават, че са по привлекателни от другите, пускат си дълги коси, правят си секси татуировки и започват да флиртуват с по-силните. Сещате се какво следва...Замисляли ли сте се колко хора без образование са вкарани в затвора, а се оказва, че са страхотни инженери например? Как според вас се правят машинките за татуировки? От какви ли не части, разбира се. А мастилото?
  • #48
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Тайната на затворите ( преди 9 години )
    Може би си мислите, че ако ви осъдят за притежание на наркотици, ще попаднете при други като вас? Грешите. Нищо чудно да се окажете в килия с Филип Полицайчето, който, въпреки закачливия си прякор, всъщност е сериен изнасилвачФилмите ни внушават, че в затворите едва ли не на всяка минута има изнасилване и това е основният страх на хората, когато стане дума за място за лишаване от свобода. Истината е, че изнасилванията са рядкост.
  • #47
    7 rate up comment 4 rate down comment
    до: RRE ( преди 9 години )
    Ревютата на виртуални коли, написани от виртуални хора с виртуални книжки не ни вълнуват! Ако някой иска да чете измислици си взема Ауто Билд и чете на воля. Даже може да се посмее на скалъпените лъжи. Нещо, като вестник Стършел с автомобилна насоченост се явява тази медия.
  • #46
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В днешно време пиар акции и реклама се води навсякъде и най-вече в медиите,затова си плащат хората.И все ще се намери някой да вярва на на подобни измислени класации
  • #45
    3 rate up comment 8 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Kato cialo samo az i kolegata Nabludatel puskame testove na novi jelani ot vsi4ki koli-me4ti,vsi4ko ostanalo e za Do6ovci
  • #44
    3 rate up comment 7 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Koito se interesuva ot kolata da pro4ete test driva mi v tozi sait
  • #43
    3 rate up comment 8 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Kakto znaete jena mi ima VW Up Art on Ice i sme ne4ove6ko dovalni ot tazi kola.Edno malko premium bijou