IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има нова Mazda3 MPS

Моделът ще има над 300 к.с., ще се предлага и със система за задвижване на четирите колела

Ще има нова Mazda3 MPS

Японската компания Mazda планира да предложи спортната модификация MPS и за новото поколение на модела Mazda3, съобщава изданието CAR. Тя ще се появи на пазарите през 2016 година.
Повече от 300 к.с. за бъдещата Mazda3 MPS
Очаква се двигателят на новата Mazda3 MPS да бъде 2.5-литров бензинов от семейството SKYACTIV-G. Конкретна информация за мощността на мотора липсва, но спекулациите сочат, че конските сили ще бъдат поне 300. Старият модел разчита на 265 к.с.

Основната новост при Mazda3 MPS ще бъде задвижването на четирите колела, което до момента се предлагаше единствено при Mazda6 MPS. Трансмисията ще бъде 6-степенна механична.

Все още не е ясно дали ще има и дизелова версия на модела. Твърди се обаче, че в Mazda възнамеряват да пуснат конкурент на Volkswagen GTD, който да се появи на пазара само няколко месеца след бензиновата MPS - т.е. в края на 2016 г.

Снимка: TheoChin.com

 

Тагове: mazda3 mps
0 от 500
  • #18
    31 rate up comment 1 rate down comment
    zoom in ( преди 9 години )
    След развода с Форд, Мазда се развиват само нагоре и плановете за този модел го доказват още веднъж. Прави ли ви впечатление, колко нови мазди се появиха напоследък?
  • #17
    7 rate up comment 1 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Въпроса е колко ще струва тази красота? Ако с някоя и друга екстра е около 40-42К евро може и да ме огрее за една нова :)
  • #16
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Лист ( преди 9 години )
    Тойота щели да направят такава кола..пффхаха...като вземта готово шаси и двигател ще направят! Тойота имаха Селика и взеха че я прецакаха и нея....браво на Мазда!
  • #15
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    не мога да разбера тази мания да се прехласваме по 'скъпото' вместо да се гледа съотношението цена-качество. А относно Маздата, ако е 4х4 с над 260 коня, ниско тегло и тази визия, ще е доста прилична колица.
  • #14
    5 rate up comment 18 rate down comment
    A3 ( преди 9 години )
    kolkoto i da wi boli Honda si e 6IRPOTREBA OT NAI-EWTIN TIP!
  • #13
    16 rate up comment 12 rate down comment
    до: Кодошо ( преди 9 години )
    Ако твоето село го възприемаш,като световен мащаб може!А да кажеш,че Хондите са евтини е върха на невежеството.Погледни им ценовите листи и после виж какви са цените на любимата ти марка ВурстВаген с китайски части и много хАсвалт в купето,служещ не само да уплътни дупките при неправилното заваряване,но и да е като ароматизатор през горещите летни дни,когато селанчетата сте се умирисали на пот,бира и чесън.
  • #12
    3 rate up comment 22 rate down comment
    A3 ( преди 9 години )
    Ujasno grozen kato oniq kiutuk Civic.Drugo si e 308,Golf,Astra,Megane :)
  • #11
    32 rate up comment 3 rate down comment
    реалиста ( преди 9 години )
    Най-важното при Мазда е че се правят само в Хирошима, Япония. Японското качество е безкомпромисно. Едно е да пипат японски ръце и съвсем друго китайци, турци и др. Не случайно Мазда са в първите места по качество. Не че Тойота, Хонда и Нисан не са, но за такава малка фирма е наистина голямо постижение да държат качеството на такова равнище.
  • #10
    22 rate up comment 1 rate down comment
    реалиста ( преди 9 години )
    Откакто икономистите започнаха да правят колите ще е така все по-малко да виждаме бегачки. Всеки гледа масовото, а тези наточени модели обикновенно са на загуба и са по-скоро за имидж. Хонда си го имат имиджа и нямат нужда да пускат подобни коли, което според мен е голяма грешка. Другото при Хонда е цената. Доста високи са им цените. Вярно здрави и качествени са, но са доста скъпи. Мазда ме кефят, че въпреки че са малка фирма експериментират и пускат по някой готино моделче с повече мощ. Браво!
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    добре разбрахме се Доше :)