IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа комбито C-Class

Моделът е по-голям и по-лек, предлага две хибридни модификации

Mercedes-Benz показа комбито C-Class

Компанията Mercedes-Benz представи комби модификацията на новото поколение C-Class. Производството на автомобила стартира в завода в Бремен, а продажбите ще бъдат факт през есента.
Mercedes-Benz показа комбито C-Class
Дължината на новия C-Class Estate е 4702 мм, което е с 96 мм повече от предишното поколение. Междуосието също е увеличено – с 80 мм, и вече достига 2840 мм. Пространството за краката на возещите се отзад пътници е нараснало с 45 мм, а самият автомобил е по-широк с 40 мм. Нараснало е и багажното отделение– от 485 на 490 литра.

Облегалките на задните седалки могат да с регулират по електронен път, като се свалят в пропорции 40/20/40. Като опция се предлага и системата Easy Pack, която позволява багажникът да се отваря само с движение на крака под задната броня.

Въпреки по-големите си размери новото комби C-Class e с 65 кг. по-леко от своя предшественик. Теглото на автомобила е точно 1500 кг., като това е постигнато благодарение на използването на високоякостна стомана в конструкцията и каросерията.

Също като при седана ще се предлагат две различни „лица“ за модела - спортно с централна звезда или – запазено само за линия EXCLUSIVE – класическа радиаторна решетка със звездата на Mercedes на предния капак.

Двигателите на модела са същите като при седана C-Class – бензинови и дизелови с мощност между 115 и 333 к.с. Предлагат се и две хибридни версии - C 300 BlueTEC Hybrid (комбинация от дизел и електромотор с обща мощност 231 к.с.) и C 350 Hybrid (6-цилиндров бензинов двигател и електромотор с обща мощност 279 к.с.).

Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенен автомат. Като опция за двете най-мощни модификации ще се предлага система за задвижване на четирите колела. За всички версии на модела ще се предлага и въздушното окачване Airmatic, което е новост в този сегмент.

Продажбите на C-Class Estate стартират през есента, като от Mercedes-Benz предстои да обявят цените на модела.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 10 години )
    :)Незнам от къде ти хрумна че съм *** !?! Аз съм просто един автофен който от време навреме чете някоя новина тук :)и нямам нищо общо с изтриването на коментара за който говориш :))Аа също така не се заяждам и пиша само под формата на шега :) Аа за екрана всеки си има вкус, според мен това е най- удобното място за боравене с тъчскйн а също так изглежда модерно абее интериора на новата Ц-тка си е тотална гъзарика !!!:))
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    IT, разбрах, че си един от ***, ама нямаше нужда да триеш мнение, което не съдържа вулгарни думи и си е самата истина! Екрана е на супер глупаво място сложен и никак не е удобно да е там! По-добре да е по-навътре, с по-голям размер. Виж на Лексус как е направено и на БМВ. Също на Ауди се прибира. Сега бива ли да го изтипосат там?
  • #23
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ! ( преди 10 години )
    Какво ,да каже ,човек немска класика,нищо че на вас не ви харесва това и онова ,аз нямам нищо против едно такова ново,комбе.!100 го предпочитам пред японски варел за малки оризари.
  • #22
    4 rate up comment 1 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 10 години )
    ПП - дисплея наистина изглежда като домашен тунинг но такава е модата в момента май. На някои автомобили го откачаш и си го носиш в къщи за таблет.
  • #21
    4 rate up comment 1 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 10 години )
    Седана на визия повече ми харесва. Красивите комбита ги прави AUDI. Багажника е зле като за комби, а отварянето с крак да не казвам кой го въведе ;)Несравнимо е с E-klasse която е с огромен багажник и се предлага и като 7 местна. E- е много по практична.Интериора вече ми допада-много изчистен макар и леко ретро. Сигурен съм, че освен багажника други забележки няма да има-т.е. дайте една и на мене.
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    IT ( преди 10 години )
    Triforce ако започнеш да мислиш преди да пишеш ще установиш че на които и дисплей независимо от разположението, ако му фраснеш един ще си замине :))))все пак е само стъкло под което се намира тънък слои течни кристали а не боксова круша:)))) като изключим това мисля че е доста аргономично разположен и използването му че е удобно и приятно ! Браво на Мерц интериора е *** страхотен както на всички нови мерцедес ! Винаги съм симпатизирал на БМВ обаче с тези модели които вади мерцедес мога да кажа само едно - Това е премиум автомобила !! :))....разбвирасе ако някога допра да си купя нов премиум автомобил то това няма да е нито Мерц нито Баварец а само и единствено Мазерати Гибили хаха ;)))
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Kiko ( преди 10 години )
    Do Triforce:Dobre de, tozi display ne se li pribira?
  • #18
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    На този автомобил единствено не ми харесва дисплея в средата. Много лесно можеш да му праснеш един и да си замине. Всичко друго е направено както трябва! Дори и комбито е с много добра визия!
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    me ( преди 10 години )
    добре тая издута задна арка на мене ми напомня на катафалка, не можаха ли да я изтънят малко, щеше да е по красива, други забележки нямам:)
  • #16
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Иван ( преди 10 години )
    @Цеко :) Точно това имах предвид като заприлича на каруца ще я караме и ние тая кола***Търсещ Много интересен подбор си посочил ауди за 60-70 хил и сеат и голф за 30-35. И мислиш за мерцедес за 80Отделно че това е последното място което бих избрал за съвет за инвестиция на толкова пари (ако въобще наистина имаш толкова)