IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge показа най-мощния Challenger

Версията SRT разчита на двигател Hellcat с повече от 600 к.с.

Dodge показа най-мощния Challenger

Dodge разкри топ версията на обновения Challenger SRT с двигател Hellcat. Моделът е снабден с нова версия на 6.2-литровия двигател с компресор, който е най-мощният V8, предлаган някога от концерна Chrysler.
Dodge показа най-мощният Challenger
Двигателят е получил кован колянов вал, алумниев блок и бутала с въглеродно покритие. Точните данни на мотора се държат в тайна, но според неговия производител мощността му ще бъде над 600 к.с. По-рано медиите твърдяха, че агрегатът ще предлага около 640 к.с. Той ще работи съвместно с 6-степенна механична скоростна кутия или с 8-степенен автомат.

Не се разкриват и динамичните характеристики на машината. Стандартният Dodge Challenger SRT с 6.4-литров атмосферен двигател разполага с 485 к.с., ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди и развива скорост от 293 км/ч.
Dodge показа най-мощният Challenger
Новата версия ще се предлага с 20-цолови джанти от лека сплав, спирачни механизми Brembo, както и модернизирани системи ABS и ESP. Колата има 4 режима на работа - Custom, Sport, Track и Default, които променят предавателното число на кормилната рейка, времето за реакция на педала на газта и режима за работа на трансмисията.
Dodge показа най-мощният Challenger
Освен това Challenger SRT е получи системата Valet mode, при която двигателят не може да развие повече от 4000 об/мин. При нейното активиране първа предавка става недостъпна, лостчетата за смяна на скоростите на волана и системата за бърз старт Launch Control се изключват, а системата за стабилизация работи на максимум. За активация на системата, която е полезна при търсене на място за паркиране, трябва да бъде въведен специален PIN-код или втори ключ, който се предлага с автомобила.
Dodge показа най-мощният Challenger
В оборудването на автомобила влиза още мултимедийна система Uconnect с 8.4-инчов дисплей със сензорен екран, 7-инчов TFT-дисплей на приборния панел, както и нови аналологови оборотомер и кирометраж. Challenger SRT ще се предлага с камера за заден ход, както и със система за следене на мъртвата точка и технология, предупреждаваща от опасност от сблъсък.

Продажбите на най-мощния Challenger стартират през септември в САЩ. Цените на автомобила засега не се съобщават.

Снимки: Chrysler

Тагове: challenger srt
0 от 500
  • #4
    26 rate up comment 2 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Ммммм вкусно :))))Браво на американците, че все още произвеждат такива коли.Това със системата дето усмирява колата е хитро. Имаше няколко случаи със стринки в US които със супер мощни коли рЕзко се забиваха по бензиностанции и кафенета.Предполагам цената традиционно ще е приемлива.
  • #3
    35 rate up comment 2 rate down comment
    пора ( преди 9 години )
    Уникален - бих го купил веднага, без да се замисля!! Абсолютен, 100%-тов мъжкар - груба сила както се казва!! Жалко че на пазара излизат все по-малко такива коли....
  • #2
    41 rate up comment 2 rate down comment
    Karacha ( преди 9 години )
    Какво, може да каже човек-Класика!
  • #1
    44 rate up comment 2 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    Хубаво е, че все още се произвеждат такива коли :)