IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа A3 седан с 525 к.с.

Концептуалният модел разчита на 2.5-литров мотор с 4 цилиндъра

Audi показа A3 седан с 525 к.с.

Германският производител Audi показа концептуален модел с името A3 Clubsport quattro. Публичната премиера на седана ще се състои на предстоящия фестивал за туниг-автомобили Вьортерзее, който ще се проведе от 28 до 31 май в покрайнините на австрийското градче Райфниц.
Audi показа A3 седан с 525 к.с.
По думите на шефа на отдела за изследвания и разработки на Audi - Улрих Хакенберг, новият модел трябва да демонстрира "спортния потенциал на модела А3". Според топ-мениджъра инженерите на компанията са довели седана до "идеалната комбинация между мощност, динамични характеристики, звук и дизайн."

Както личи от името, концептът е със задвижване на четирите колела и е построен на базата на модификацията S3. Той разчита на 2.5-литров двигател с 5 цилиндъра, чиято мощност е увеличена до 525 к.с. А максималният въртящ момент е достигнал до 600 Нм, достъпни в диапазона 2300-6000 оборота в минута.

Сред доработките на седана са нова турбина с налягане от 1.5 бара, модернизиран интеркулер, нови изпускателна и всмукателна системи. Моторът работи в комбинация със 7-степенна роботизирана трансмисия S tronic с два съединителя. Благодарение на това най-мощният A3, чието тегло е 1527 кг., ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.6 секунди. А максималната му скорост е 310 км/ч.

Моделът също така е със снижено с 10 мм окачване, карбон-керамични спирачки с 370-милиметрови дискове на предната ос, 21-цолови джанти с гуми с размер 275/25, а също така и с активен заден спойлер. Той може да работи като въздушна спирачка, като при скорост от 250 км/час намалява спирачния път с около 12 метра.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #19
    399 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Защо на снимката е фабия, а пише, че е някакво ауди? Това нали са снимки на фабия РС?
  • #18
    395 rate up comment 31 rate down comment
    0 ( преди 10 години )
    Ха, поредното кенефно творение на кенефната марка на канцерогенния концерн. Ей, тия швабунгери докато не затрият света няма да мирясат..Дали ще харчи повече масло от бензин? Почти сигурно.
  • #17
    54 rate up comment 369 rate down comment
    Ride your bike ( преди 10 години )
    Продажбите на ауди си растат, дошовците треперят под дъжда и така светът продължава.
  • #16
    396 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    мяуди щяло да покаже дръгел с 525 коня на тунинг фестивал, а нисан ще покаже ГТ-Р АМС Алфа Омега с 1800 коня и кво?
  • #15
    51 rate up comment 373 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    По последна информация когато КАТ спират водач с Тойота не му размахват стоп-палка, просто му показват петел и той спира. :D
  • #14
    55 rate up comment 372 rate down comment
    kod ( преди 10 години )
    На тези, които плюят - качете се в кой да е RS от последните години и след това компетентните изказвания за недозавиване и пр. Аз съм по-скоро почитател на Mercedes, обаче ако го сравняваме с CLA45 и M235i по дизайн, Ауди-то ги слага в малкия с джоб. А по спецификации - то се вижда :) Иначе отделът Quattro по примера на AMG.:) А теглото на автомобила е съществено и търсено качество, говорим за премиум и комфорт.
  • #13
    49 rate up comment 377 rate down comment
    Ride your bike ( преди 10 години )
    Стига с тия сервизи, че да не не почваме със сервизните акции на Тъпота, които по нищо не отстъпват на гоуфовете откъм бастунджийски дизайн. За съжаление японците отдавна не са правили коли като Мицубиши галант, които наистина да радват окото. Пък тия лексус добре, че в САЩ има богаташки пенсионери, които да им купуват шлеповете. Искате или не четирите германски премиум марки доминират на пазара. Дано се изгради инфраструктура, за да има и Тесли по пътищата.
  • #12
    401 rate up comment 25 rate down comment
    Байчо ви ( преди 10 години )
    Бе убава кола! Само да не посещаваше сервиза толкова често ...
  • #11
    57 rate up comment 367 rate down comment
    Ride your bike ( преди 10 години )
    По традиция хейтърите пишат на шльокавица. Иначе колата си е красавица.
  • #10
    59 rate up comment 371 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 10 години )
    Страхотед дизайн а за характеристиките нямам думи. Този двигател е явно с огромен потенциал и е съвсем различен от 4 цилиндровия в другите статии.А3 седан е по красив от хеч-а и А4 която е доста консервативна.