IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Внимание - крадците вече режат фарове!

Застрашени са най-вече BMW X6, Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg

Внимание - крадците вече режат фарове!

Нов прийом са започнали да използват крадците при опита да си набавят части от скъпи автомобили, съобщава Delfi.lv. Вместо да демонтират с подходящи инструменти фаровете с вградените в тях LED-светлини, те директно ги изрязват.
Внимание - крадците вече режат фарове!
Последният регистриран подобен случай е в столицата на Латвия - Рига. Там чисто ново BMW X6 е било буквално осакатено от апашите, които вместо да свалят фаровете с отвертка, направо са ги изрязали заедно с всички елементи, придържащи ги за автомобила.

Според представител на местната застрахователна компания IF, това съвсем не се случва за първи път. Капакът на луксозния кросовър е от специална пластмаса и за крадците изрязването не представлява особена трудност. Сега ремонтът на машината ще струва около 9000 евро, като от тях 5000 евро ще бъдат похарчени за закупуване и поставяне на новите фарове.

Застрахователят допълва, че напоследък се забелязва тенденция за увеличаване на кражбите на фарове не само в Латвия, но и в други държави от ЕС. Сред най-застрашените модели, освен BMW X6, са Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg, чиито фарове струват съответно 3500 и 3000 евро.

Снимка: Delfi.lv

Тагове: bmw x6
0 от 500