IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Hyundai Sonata акостира в Ню Йорк

Продажбите на модела стартират през лятото

Новият Hyundai Sonata акостира в Ню Йорк

Компанията Hyundai представи официално новото поколение на модела Sonata. Премиерата се състоя на салона в Ню Йорк, а продажбите на световните пазари ще стартират през лятото.
Новият Hyundai Sonata акостира в Ню Йорк
Снимка: Hyundai

Новият Hyundai Sonata е с 35 мм по-дълъг и с 30 мм по-широк от своя предшественик. Размерите на седана са дължина от 4855 мм, широчина - 1865 мм, височина - 1475 мм и междуосие - 2805 мм. Минималният обаем на багажното отделение достига 462 литра.

Съществена промяна е направена и по отношение на дизайна на колата. Новият модел е по-динамичен, като формите са изпълнени в стила Fluidic Sculpture 2.0, който вече бе демонстриран при новия Genesis. Интериорът е обзаведен с висококачествени материали, а в оборудването присъстват екстри като предни седалки с отопление и вентилация, електрическа щора за задния прозорец, задни седалки с подгряване, 8-инчов информационен дисплей и много други.

За безопасността пък се грижат технологии като адаптивен автопилот, система за следене лентата на движение, система за предупреждение при наличие на обект в сляпата зона на страничните огледала и др.

Новата платформа, на която е построена колата, предоставя с 41% по-голяма здравина на усукване и с 35% по-голяма якост на огъване. Тестовете на модела са протекли на различни места по света, в това число пистата Нюрбургринг в Германия и полигонът Мохаве в Калифорния.

Представеният в Ню Йорк модел ще предлага избор от два бензинови двигателя. Базов е 2.4-литровия GDI агрегат със 185 к.с. и 241 Нм, а като опция може да се поръча 2.0-литров турбо двигател с 245 к.с. и 352 Нм. И двата двигателя се оборудват стандартно с автоматична скоростна кутия с 6 степени. Задвижването, поне за сега, е само към предните колела. Очаква се версията за пазара на Европа да получи и дизелови мотори.

 

Тагове: hyundai sonata
0 от 500